Ekonomi Şimdi de uçak koltukları toplatılıyor!

Şimdi de uçak koltukları toplatılıyor!

Paylaş
Şimdi de uçak koltukları toplatılıyor!

Toyota ve Honda'nın milyonlarca aracı geri çağırmasının ardından sıra uçak koltuklarına da geldi....

Toyota ve Honda firmalarının ardından bir başka Japon firması daha kalite problemi dolayısıyla mallarını geri toplama kararı aldı. Japon uçak koltuğu üreticisi Koito Industries Ltd. Şirketi başkanı (CEO) Takashi Kakewa, “32 ülkede 1000 Boeing uçağında hali hazırda monteli olan 150 bin uçak koltuğunu yapımındaki güvenlik eksikliği nedeniyle geri toplama kararı aldık” dedi. Koltukların yeni güvenlik testlerinden başarıyla geçememesi üzerine bu kararı aldıklarını bildiren Kakewa, İlk kez geçen yıl sorunun farkına vardıklarını bildirdi.

Japonya Ulaştırma bakanı Seiji Maehara, olayı utanç verici olarak niteleyerek, şirketin ciddi bir şekilde cezalandırılacağını söyledi. Maehara,üretilen koltukların gerekli kalite ve güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde yeniden test edilmelerinin isteneceğini belirtti.

YÜZDE 20'Sİ TOYOTA'NIN

Japon Koito Industries yetkilileri, geri çağrılan 150 bin koltuğun test edilerek yenilenmesi konusunda tek korkulan şeyin, teslimleri zamanında yapamamak olduğunu bildirdiler.

Japon Koito Industries'e ait koltuklarının daha cok All Nippon Airways (ANA), Air Canada, KLM, Scandinavian Airlines und Singapore Airlines firmalarına ait uçaklarda kullanıldığı bildirildi.

Japon Koito Industries'in yüzde 20'si geçen hafta fren arızası dolayısıyla milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda olan Toyoto firmasına ait.

Haberin Devamı

Selma GÜVEN STROPPPEL/BASEL, (DHA)