Gündem 'Şimdi ölmek istemem' demişti

'Şimdi ölmek istemem' demişti

Paylaş
'Şimdi ölmek istemem' demişti

Ödüllü genç tiyatrocu Deniz Gönenç Sümer milyonda bir görülen bir hastalığa yakalandı. Nişanlısına evlilik teklif edeceği sabah komaya giren Denizönceki gün aramızdan ayrıldı

HABER: MÜGE DAĞISTANLI
Afife Jale ödülü aldı

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan 26 yaşındaki Deniz Gönenç Sümer, başarılı bir oyuncuydu. ‘Inishmaan Sakatı’ isimli oyunda gösterdiği başarıyla Afife Jale Ödülü’ne layık görülen genç oyuncu, ‘Gökten Üç Elma Düştü’ filminde rol almıştı.

Deniz Göçer, şarkıcı Teoman’ın ‘Çoban Yıldızı’ klibinde elinde silahla hayatta kalmak için savaşan bir askeri oynamıştı. En büyük hayali başarılı bir oyuncu olmak ve çok sevdiği sevgilisi moda tasarımcısı İnci Kangal ile evlenmekti.

İç kanama başladı

Deniz Göçer, 15 Mayıs’ta yüksek ateş ve grip belirtisiyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlar uzun süre hastalığına teşhis koyamadı. Yapılan tahlillerde bir tür kan ve bağışıklık rahatsızlığı olan ‘Hemofogotik Sendrom’ tanısı konuldu.

Hastanede yatan Deniz’in bağışıklık sistemi iyice çöktü. İç kanama başladı. Doktorlar, virüsün milyonda bir oranında insan vücudunda bu tahribata yol açtığını söyledi.

Deniz’in yaşamını sürdürmesi için sürekli kan nakline ihtiyacı vardı. Kurtulması için ilik nakli şarttı. Doktorların “Fazla umudumuz yok” dediğini duyan Deniz, “Ne demek umut yok. Ölecek miyiz yani. Ölmeye hiç niyetim yok” diye karşılık verdi.

Seferber oldular

Ailesi ve arkadaşları Deniz’i yaşatmak için seferberlik başlattı. İç kanama geçiren Deniz’e kan vermek için herkes sıraya girdi. Bir yandan da en kısa sürede nakil için uygun ilik bulunmalıydı.

Doktorlar, “Eğer ilik naklinden önce atak geçirirse ölür” dedi. Müjdeli haber geldi. Kardeşi Çağdaş Sümer’in iliği nakil için uygundu. Bu haber ailede büyük sevinç yarattı.

Deniz Gönenç Sümer, bir ay önce yanından hiç ayrılmayan nişanlısı İnci Kangal’a evlilik teklifinde bulunmaya karar verdi. Teklifi yapacağı sabah büyük bir kriz geçirdi. Bir hafta komada kaldı. Atak geçirdiği için ilik nalki yapılması imkansızdı. Deniz inadına “Ben yaşacağım” dedi.

Hayallerini anlattı

Üç gün öncesine kadar bilinci açık olan Deniz, sevdikleriyle hayallerini paylaştı. Hastane sevdikleriyle doldu taştı. Deniz önceki gün mücadeleyi kaybetti. Hayatını kaybeden Deniz dün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çoban yıldızı klibinde

Deniz’in amansız hastalıkla mücadelesi ve yaşadıkları tıpkı finalinde vurularak öldüğü klipteki Teoman’ın ‘Çoban Yıldızı şarkısının sözlerine benziyordu:

Yüzme bilmeden/Daha deniz görmeden/Hiç güneşte yanmadan/Şimdi ölmek istemem/Bir kalbi sarmadan/ Aşkı tatmadan daha/Onla sarhoş olmadan/Hiç sevişmeden daha/Şimdi ölmek istemem...

2