Bilim - Teknoloji Şimdi "Saf Windows" zamanı!
Paylaş
Şimdi "Saf Windows" zamanı!

Yeni PC'lerde kurulu gelen ve performansı adeta öldüren deneme sürümü araçlardan bıkanlara iyi haber

Microsoft, Signature Edition isimli yeni bir satış programını tanıttı. PC satın aldığında içinden çıkan demo ve reklam yazılımları nedeniyle ekranında sürekli pencereler kapatmak zorunda kalan, performans sorunları yaşayan kullanıcıların şikayetleri göz önüne alınarak hazırlanan Signature Edition formatına göre, üreticiler içinde hiçbir demo veya reklam yazılımı barındırmayan, saf Windows işletim sistemini yükleyerek PC'yi kullanıcıya ulaştırıyorlar. Bu sayede PC hem temiz kalacak, hem de performansı önemli ölçüde artacak.

Bir anlamda, Google'ın "Google Play Edition" cihazları sunduğu sisteme benzeyen bu format hem laptop'lar hem de Surface tabletler için geçerli olacak. Bilindiği gibi cihazların Google Play sürümleri saf Android ile geliyor ve içlerinde ekstra yazılımlar barındırmıyor.

Pek çok üreticinin şimdiden satışa çıkardığı Signature Edition modelleri, normal modellere oranla sadece bir kaç dolar yüksek fiyatla satılıyor. Microsoft tarafından satışa çıkarılan bu modeller, aynı üreticinin aynı modeline göre biraz daha yüksek fiyata sahip olmasına rağmen PC içinde demo antivirüs değil, full lisanslı antivirüs veya full ofis yazılımları bulunuyor.

Microsoft'un ilgili sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz. Ancak uygulama şu an ülkemzi için geçerli değil...

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online