Siyaset 'Şimdi şapkasını alıp giden bir iktidar yok'
Paylaş
'Şimdi şapkasını alıp giden bir iktidar yok'

Başbakan Erdoğan Çorum'da “Geçmişin kirli senaryolarını bugün de İnegöl'de, Dörtyol'da uygulamaya koymak istiyorlar" diye konuştu

GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Başbakan Tayyip Erdoğan referandum mitinglerine dün Çorum’la devam etti. 1980 askeri darbesi öncesi Çorum’da 57 kişinin can verdiği olayları hatırlatan Erdoğan “Çorum’da yaşanan olaylar, asla bir sağcısolcu çatışması değildi.

Asla Alevi-Sünni çatışması da değildi. Kirli eller, karanlık birtakım odaklar, Çorum’u alçakça hedeflerinde bir laboratuvar olarak kullanmak istedi” dedi.

‘İŞ BAŞINDALAR’

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Bugün de bazı illerimizde, bazı ilçelerimizde kirli senaryolarını uygulamaya koymak istiyorlar.

Tıpkı 1980’de Çorum’da olduğu gibi, bugün de hassas vilayetlerimizde, hassas ilçelerimizde kargaşa çıkartmak, arbede çıkartmak, milleti galeyana getirip buradan rant sağlamak istiyorlar. İnegöl de öyle, Dörtyol da öyle bunu böyle biliniz” dedi.

‘GERİDE KALDI’

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: O karanlık devirler artık geride kaldı. Şimdi artık demokrasi dışı güçlere çanak tutan bir yönetim yok, millet iradesini en üstte tutan bir yönetim var.

Şimdi artık şapkasını alıp giden bir iktidar yok, millet adına milletin emanetini canından kutsal bilen bir iktidar var. Bu ülkede artık çetelerin değil, milletin dediği oluyor. Ülkeye mafya değil millet yön veriyor.

PATRONLARA UYARI

Erdoğan, Çorum’da iş dünyasına “Evet” demesi için bir kez daha çağrı yaptı. Erdoğan, şöyle konuştu: Buradan odalara, borsalara sesleniyorum, sizi anayasal bir kurum haline getirme gayreti içerisinde olan bu anayasal değişikliğe eğer siz ‘Evet’lerinizle katılmazsanız, tarih sizi affetmez.

O gün ‘Evet’ derken bugün sessiz kalanlar bilesiniz ki yarın huzurumuza geldiğinizde biz de sessiz kalırız.

2

Haberin Devamı