Spor Şimdi sıra ligde

Şimdi sıra ligde

Paylaş
Şimdi sıra ligde

Devler Ligi'nde Manchester United'ı yenerek gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atan Cim Bom, gözünü Elazığspor maçına dikti

Galatasaray, ligde önce Mersin İdmanyurdu’yla berabere kaldı, ardından Karabükspor’a Arena’da yenilerek büyük bir şok yaşadı. Ancak hafta içerisinde kazanılan Manchester United zaferiyle moraller tavan yaptı. Fatih Terim’in şimdi en büyük endişesi, oyuncularının zafer sarhoşluğu nedeniyle Elazığ deplasmanında puan kaybı yaşamak. Bunu önlemek için futbolcularıyla sık sık konuştu, uyarılar yaptı. Cim Bom, ligde 2 maçtır kazanamasa da zirvede oturmaya devam etti. Ancak artık puan kaybına tahammülü kalmadı. Bu karşılaşma Galatasaray için olduğu kadar Elazığspor için de son derece önemli. Böylesi bir rakip karşısında alınacak bir galibiyet ya da beraberlik, Yılmaz Vural’ın öğrencilerini ateşleyecek. Deneyimli çalıştırıcı da bunun farkında. Daha önce yönettiği takımlarda büyüklere kök söktüren Vural, Cim Bom’a da kötü bir sürpriz yapmak istiyor.

ELAZIĞ KÜÇÜMSENMEMELİ

Elazığspor’un ligde kalmak için Yılmaz Vural’ın deyimiyle 12 maç kazanması lazım. Gakgoşlar şu ana kadar tek bir galibiyet alabildi. Bugün lider ile son sıradaki Elazığspor’un maçında ortak görüş Galatasaray’ın favori olduğu yönünde. Ancak Elazığspor’un Fenerbahçe ve Bursaspor gibi üst sıralardaki takımlardan puan aldığı unutulmasın. Elazığspor’un en büyük sıkıntısı dışarıdan çok içeride. Evinde kazanamayan bir takım ve üzerlerinde ciddi bir taraftar baskısı hissediyorlar. Ama Galatasaray’ın son iki maçına bakarsak puan şansı açısından ‘neden olmasın’ diyebiliriz. Kısacası Mersin ve Karabükspor ne yaptıysa Elazığspor da ayn taktikle oynayacaktır.

ASLAN CİDDİ OLMAK ZORUNDA

Manchester United’ı 1-0 yenerek moral bulan Galatasaray gruptan çıkma yolunda çok önemli bir adım attı. Bu sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda başarı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar ligde lider olmasına rağmen son 2 maçta 5 puan kaybetti. Şampiyonlar Ligi dönüşünde oynadığı karşılaşmalarda sorun yaşayan Cim Bom’un alt sıralardan kurtulmak isteyen Elazığ deplasmanında işi sanıldığından daha zor olacak. Fatih Terim’in cezalı Selçuk dışında kadroda fazla bir değişiklik yapması beklenmiyor. Galatasaray, büyük takımlara kariyeri boyunca kök söktüren Yılmaz Vural’ın Elazığ‘sını yenmek istiyorsa Manchester karşılaşmasındaki kadar ciddi olması gerekiyor.

MUHTEMEL 11'LER

Elazığ: İvesa, Faubert, Bilica, Görkem, Orhan, Sezer, Murat, Gökhan, Aydın, Tum, Zaki

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Yekta, Melo, Amrabat, Burak, Umut

Hakem: Özgür Yankaya

Saat: 19.00

Haberin Devamı