Yaşam Şimdi 'Veda' vakti

Şimdi 'Veda' vakti

Paylaş
Şimdi 'Veda' vakti

Zülfü Livaneli'nin hem yazıp yönettiği hem de müziğine imza attığı 'Veda' bugün vizyona giriyor

FİLM BUGÜN VİZYONA GİRDİ

Haberin Devamı

Atatürk’ün hem çocukluk arkadaşı hem de yaveri olan, Atatürk ölünce Dolmabahçe Sarayı’nda tabancayla intihar eden Salih Bozok’un anılarından yola çıkılarak hazırlanan ‘Veda’nın galası önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Bugün vizyona giren filmin galasına iş ve sanat dünyasının seçkin isimleri katıldı. Zülfü Livaneli’nin hem yazıp, hem yönettiği hem de müziğine imza attığı film, konuklara duygusal anlar yaşattı. Veda’da Ezgi Mola ‘Latife Hanım’ı, Özge Özpirinçci ‘Fikriye Hanım’ı, Dolunay Soysert de ‘Zübeyde Hanım’ı oynuyor.

4 ATATÜRK VAR

‘Veda’da dört Atatürk var: Sinan Tuzcu, Burhan Güven, Fikret Kağan Olcay ve Bartunç Akbaba. Salih Bozok’u ise Serhat Mustafa Kılıç canlandırdı.

Zülfü Livaneli “Umarım bu film sayesinde bazı kesimler de Atatürk’e gereken değeri verip gurur duyar” dedi. Filmin bir sahnesinde ‘Atatürk’, ‘Latife Hanım’a yanlışlıkla ‘Fikriye’ deyince galadaki herkes güldü.

Haberin Devamı

200 FİGÜRAN OYNADI

Senaryosu 3 yılda yazılan film 7 haftada çekildi. Oyuncuların saç ve makyajını İtalya’dan gelen Aldo Signoretti ile Vittorio Sodano yaptı. 1200 kilo makyaj malzemesi kullanıldı.

150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Baran Uğurlu 12 bin parça kostüm tasarladı. ‘Veda’da 2000 figüran oynadı. Savaş sahneleri doğal plato olan Seferihisar’da çekildi. Uşakizade Köşkü gibi gerçek mekanların yanı sıra Atatürk’ün arabası ve vagonu da çekimlerde kullanıldı.