Ekonomi Şimdiden 50 bin İsrailli turistin gelişi iptal

Şimdiden 50 bin İsrailli turistin gelişi iptal

Paylaş
Şimdiden 50 bin İsrailli turistin gelişi iptal

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisini vurmasının ardından, Bodrum ve Marmaris'e gelecek 50 bin İsrailli turistin rezervasyonları süresiz askıya alındı

ailli turistleri Türkiye’ye getiren Brontes Travel Seyahat Acentesi’nin Bodrum Müdürü Yüksel Aslan, 20 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye gelecek olan İsrailli turistlerin bütün rezervasyonlarının süresiz olarak ertelendiğini bildirdi.

Türkiye’ye uçak seferlerinin de durdurulduğunu aktaran Aslan şunları söyledi: “Bodrum’da, politik sorunlar nedeniyle zaten az sayıda İsrailli turist var.

İsrailli acentelerle yapılan görüşmelerde, 20 Haziran’da başlayacak olan rezervasyonlar için, haftada 2 uçak Bodrum’a inecekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye tehlikeli ülke, yani seyahat etmeye uygun olmayan ülke olarak’ belirtildi.

Türkiye’deki İsrailli turistleri geri çağıran İsrail hükümeti, yapılacak seferlerin de süresiz olarak durdulmasını istedi. Kriz öncesinde, tüm acentelerin Bodrum’a getireceği 15 bin İsrailli turistin rezervasyonları süresiz olarak ertelendi.

İSRAİL TURİST GEMİSİ SEFERİ İPTAL

İsrail Dışişleri yeni bir bilgilendirme yapana kadar Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya İsrailli turist gelemeyecek.”

MARMARİS'TE DE İPTALLER VAR

İsrail’den Dalaman ve Milas- Bodrum havalimanlarına yapılan uçak seferlerinin iptal edildiği, İsrail’deki tur operatörlerinin Türkiye’ye turist göndermekten vazgeçtiği, yaklaşık 35 bin kişinin Marmaris’teki rezervasyonlarının askıya alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Yaşar ANTER-Nilüfer KANDIRMIŞ/Muğla (DHA)