Ekonomi Simit Sarayı'na Suudi ortak

Simit Sarayı'na Suudi ortak

Paylaş
Simit Sarayı'na Suudi ortak

Yılsonuna kadar 21 ülkede 408 mağaza ile faaliyet göstermeyi hedefleyen Simit Sarayı’nın yüzde 10’u Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Grubu’na satıldı

YÖNETİME ATANACAK


Son dönemde adı birçok yabancı fonla anılan ve halka arz planları gündeme gelen Simit Sarayı’nın yüzde 10’u Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Grubu’na satıldı. Simit Sarayı’nın halihazırda 21 ülkede 408 mağazası bulunuyor. Grup Başkan Yardımcısı Abdul Majeed Alhokair, Simit Sarayı’nın yönetim kurulu üyesi olarak atanacak. Açıklamada fiyat bilgisine yer verilmedi.

HEDEF 300 MAĞAZA


Alhokair Grubu, Suudi Arabistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteriyor. Grup, 2014 yılında Simit Sarayı ile master franchise sözleşmesi imzalamış; ardından bugüne kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 50 Simit Sarayı mağazası açmıştı. Grup, aynı bölgede 4 yıl içinde 250 mağaza açarak bölgedeki mağaza sayısını 300 ulaştırmayı planlıyor.


500 BİN MÜŞTERİ


Suudi Grup, Zara, Banana Republic, Gap, Nine West and Topshop gibi markaların da master franchise haklarına sahip. Simit Sarayı’na 2013 yılında Dubaili Abraaj Capital de talip olmuş ancak anlaşma sağlanamamıştı. 2002 yılında kurulan Simit Sarayı restoranları her gün ortalama 500 bin müşteriye hizmet veriyor. Simit Sarayı’ndaki çalışan sayısı ise 1500 kişiyi aşıyor.


'BİZE BÜYÜK KATKISI OLACAK'


Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Bu yatırım kararı bugün global gıda perakendecisi olması yolculuğunda bize çok büyük katkı sağlayacak. Ana bankamız Denizbank Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum” dedi. Fawaz Alhokair Başkanı Fawaz Alhokair ise Türkiye’ye büyük güven duyduklarını anlattı. Simit Sarayı’nın New York 5’nci Cadde de mağazası bulunuyor.

Haberin Devamı