Gündem Simit seferberliği

Simit seferberliği

Paylaş
Simit seferberliği

Simit seferberliği

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Simidi İstanbul’da yemek güzeldir" sloganıyla geleneksel İstanbul simidini özendirme kararı aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’nin başkanlığında Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sami Özdemir, Simit Sarayı Genel Müdürü Aykut Okutur, Yücel Simit Pazarlama ve Satış Müdürü Yılmaz Yücel, Simit Projesi tezi sahibi Asude Şengül ve turizmci Mehmet Ata Tansuğ Alay Köşkü’nde bir araya geldi.
Simidin turizmle nasıl ilişkilendirileceğinin tartışıldığı toplantıda, bazı kararlar alındı. Buna göre, simitle ilgili yapılacak belgesel simit satılan mekanlarda gösterilecek.

Yabancı dillerde, simidi tanıtan bir broşür hazırlanarak, turizm danışma büroları ve oteller gibi yerlerde dağıtımı sağlanacak.
Otellerdeki "kafe-break"lerde ürün olarak simidin yer alması sağlanacak. Simidin yanında içecek olarak öncelikle ince belli cam bardakta çay servis edilecek. Simidin çayın yanı sıra şurup ve ayranla ikram edilmesi önerilecek. Simit gazlı içeceklerle tavsiye edilmeyecek.
Simit için "coğrafi işaret tescil belgesi" alınmasına yönelik çalışma yapılacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, küresel ekonomik krizin yayıldığı bir dönemde simit ve çay menülerinin öne çıkmasıyla dünyada yayılma şansının arttığını belirterek, İstanbul’un geleneksel simidini öne çıkararak, alınan kararları uygulamaya koymaya gayret edeceklerini kaydetti.

Bilgili, "Simidi İstanbul’da Yemek Güzeldir" sözünü bir turizm sloganı olarak yaygınlaştırma çabası içinde olacaklarını vurguladı.