Gündem Simitçiyi sevgilisine öldürtmüş

Simitçiyi sevgilisine öldürtmüş

Paylaş
Simitçiyi sevgilisine öldürtmüş

Şanlıurfa'da, 7 ay önce sokak ortasında vurularak öldürülen 46 yaşındaki Mustafa Çiftçi'nin, iki sevgili tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Süleymaniye Mahallesi’nde oturan ve aynı mahallenin meydanına kurduğu tezgahında simit satışı yapan 6 çocuk babası Mustafa Çiftçi, 27 Eylül 2010 tarihinde sokak ortasında tabancayla vurularak öldürüldü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen polisler baş ve göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Çiftçi’yi kimin öldürdüğünü belirlemek için çalışma başlattı.

Olay yerinde cinayete ilişkin kanıt bulamayan polis, ekonomik durumu kötü olan Çiftçi’nin çevresinde sessiz, sakin birisi olarak tanındığı ve kimseyle husumeti bulunmadığını saptadı.

20 KİYİLİK ÖZEL EKİP ARAŞTIRDI

Çok sayıda kişiyi inceleyen polisler sonuca ulaşamayınca 20 kişilik özel bir ekip oluşturarak, Çiftçi’nin simit tezgahı açtığı Süleymaniye Mahallesi’ndeki meydanda araştırma yapmaya başladı.

Polisin, meydanda sürekli dolaşan ve esnaflık yapan aralarında sabıkası bulunan çok sayıda kişiyi de inceledi ama bir sonuca ulaşamadı.

ÇALINTI SİLAH SÖYLENTİSİ CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Simit satan polis, bazı kişilerden öldürülen Çiftçi’nin kadınlara zaafı olduğuna yönelik söylentileri de dikkate aldı. Bu söylentinin ardından polis, sık buluşan 24 yaşındaki Mehmet Dağ ile 20 yaşındaki Aslı Alçin üzerinde yoğunlaştı.

Mehmet Dağ’ın evli olduğunu ve Aslı Alçin ile ilişkisi bulunduğunun saptanması ardından bu kişilere yönelik fiziki ve teknik takip başlatıldı.

Polisler takip ettiği Aslı Alçin’in evinden babasına ait ruhsatsız 7.65 çapında bir tabancanın çalındığı bilgisine ulaştı. Çalıntı olduğu ileri sürülen ve ruhsatsız olduğu için polise bildirilmeyen tabancanın, Çiftçi’nin ölümüne yol açan silah ile uyuşması üzerine polis iki sevgili üzerinde yoğunlaştı.

Kayıp silahın Çiftçi’nin öldürülmesinde kullanılmış olabileceğini göz önüne alan polis, bu kez Mehmet Dağ’ı izlemeye aldı. Telefon kayıtları ve yakın çevresinden bilgi toplayan polis, Dağ’ın bir süre önce 900 TL karşılığı Bozova İlçesi’nde yaşayan A.Y.’ye tabanca sattığını belirledi.

Bozova’ya giderek A.Y’ye satılan tabancanın cinayette kullanılan silah olduğunu saptayan polis, iki sevgiliyi evlerinde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerden Mehmet Dağ, "Sevgilim istediği için simitçiyi öldürdüm" dedi.

"ASLI O BÖLGEYE GÖRE AÇIK GİYİNİYORDU"

Evli ve 1 çocuk babası olduğunu ancak, çocukluk aşkı olan Aslı Alçin ile ilişkilerini sürdürdüklerini ifade eden Mehmet Dağ, simitçiyi neden öldürdüğünü ise şöyle anlattı: "Aslı ile zaman zaman buluşuyorduk. Dikkat çekmemek için evlerimizin uzağındaki Süleymaniye Meydanı’nı tercih ediyorduk. Aslı, buluştuğumuz zamanlarda o bölgeye göre açık giyiniyordu.

"BU KIZ AÇIK GİYİNİYOR, BANA AYARLASANA"

Bu simitçinin dikkatini çekmiş ve yanlış yorumlayıp Aslı’yı kötü yolda zannetmiş. Bir gün yanıma geldi ve ’Bu kız çok açık giyiniyor, bana da ayarlasana’ dedi. Çok şaşırdım ve simitçiye bir şey demeden ayrıldım. Aslı ile buluşunca durumu anlattım.

"BANA GEREĞİNİ YAP DEDİ"

O da 1 gün sonra babasının evdeki silahını getirdi ve bana ’Gereğini yapacaksın’ dedi. Ben de akşam saatlerinde simitçinin yanına gittim ve kendisine ’Gel seni o kadına götüreyim’ dedim. Birlikte yola çıktık, tenha, karanlık bir sokakta öldürüp, kaçtım."

ASLI ALÇİN: OLAYLA İLGİM YOK


Sevgilisinin azmettirmekle suçladığı Aslı Alçin ise iddiaları reddetti. Mehmet Dağ ile çocukluğundan beri birbirini sevdiklerini, evlendikten sonra da görüştüklerini söyleyen Alçin, "Bir gün eve geldi. Evi kurcalayıp babamın tabancasını çalmış, cinayeti işlemiş. Benim olayla ilgim yok" dedi.

İki sevgili işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Hasan KIRMIZITAŞ/DHA

2