Diğer Sporlar Simona Halep, Fransa Açık'ta şampiyon oldu (Simona Halep kimdir?)
Paylaş
Simona Halep, Fransa Açık'ta şampiyon oldu (Simona Halep kimdir?)

Fransa Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Simona Halep, Sloane Stephens'ı 2-1 yenerek şampiyon oldu. Bu şampiyonluğun ardından başarılı sporcu hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki Simona Halep kimdir? Simona Halep hakkında tüm merak edilenler haberimizde

SIMONA HALEP KİMDİR?

1991 yılında Romanya/Köstence’de doğmuştur. 2012 yılının sonunda dünya klasmanında ilk 50 içine girmeyi başarmıştır. Ağustos 2013’te ise ilk 20’ye, ardından Avustralya Açık‘ta çeyrek finale ulaşmasıyla Ocak 2014’ten sonra ilk 10’a girdi. Halep, 6 WTA turnuvasını aynı yıl içinde 2013’te kazanmıştır. WTA’da en çok gelişme gösteren tenişçi olmuştur. ESPN tarafından düzenlenen 2013 yılı en çok gelişme gösteren tenisçisi unvanını da almıştır.

Halep 2014 Fransa Açık‘ta final oynamıştır. İlk Grand Slam finalinde süper yıldız Maria Sharapova ile oynamış, maçı 3 set sonucunda kaybetmiştir. O yıl dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından sayılan Wimbledon’da yarı final oynamış, ancak Eugenie Bouchard’a kaybetti.

Cincinnati turnuvasında da finale çıkmıştır ve Serena Williams ile oynayıp 2 set sonucunda kaybetmiştir. Simona Halep 2015’deki performansıyla, WTA Finallerine katılmaya hak kazanmıştır. 2016’da Samantha Stosur‘u 2 sette yenerek Madrid Açık‘ta finale çıktı.

HAGI: 'ONUNLA GURUR DUYUYORUM'

Finalde ise Dominika Cibulkova‘yı 2 sette yenerek 2016 yılının ilk kupasını Madrid Açık‘ta kazandı ve kariyerinin 12 WTA şampiyonluğunu da elde etmiş oldu.

Rumen tenisçi Simona Halep, hikayesiyle de dikkat çekiyor. Tıpkı George Hagi gibi Köstence doğumlu olan Simona, çocukluğundan beri Galatasaray efsanesinden büyük destek ve yardım gördü. Halep'in ailesine yüklü miktarda yardım yaptığı haberini yalanlasa da Hagi, "Küçüklüğünden beri çok çalışıyor ve elde ettiği başarılar tamamen onun. Simona'yla gurur duyuyorum" demişti.

Haberin Devamı