Dünya Simple Minds Manchester'da sahneye çıktı: 'Korkak olmak istemedik'

Simple Minds Manchester'da sahneye çıktı: 'Korkak olmak istemedik'

Paylaş
Simple Minds Manchester'da sahneye çıktı: 'Korkak olmak istemedik'

Manchester'da Pazartesi gece yarısı Arena salonunda ABD'li pop şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin bitiminde düzenlenen intihar saldırısının ardından birçok müzik grubu planlanan konserlerini iptal etmemeyi tercih etti

Simple Minds grubunun konser verdiği Bridgewater Hall salonu yer yer boşluklara karşın doluydu. Konserin biletleri önceden tükenmişti.

Grubun solisti Jim Kerr'in sahnedeki, "Eğer bu gece sahneye çıkmasaydık kendimizi korkak hissederdik" sözleri seyirciler tarafından alkışlandı.



İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena'ya Pazartesi gece yarısında bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 22 kişi yaşamını yitirirken, 59 kişi de yaralanmıştı.

Konser öncesi BBC'ye konuşan Diane Barber isimli bir izleyici, "Bu akşam buraya gelmemek çok kolay olurdu. Zor olan burada olmaktı, ama bunu yapmalıydık. Manchester böyle bir kent; çok güçlü… Bu tür insanların bizi yenmesine izin veremeyiz" dedi.
Ancak 2.300 biletin satıldığı kapalı gişe konsere, "Benim için çok erken" diyerek yüzlerce kişi de katılmadı.

Chris isimli bir bilet sahibi, sosyal medya hesabı üzerinden "Uzun bir iç hesaplaşmadan sonra konsere gitmemeye karar verdim" açıklamasını yaptı.

Simple Minds konserinin yanı sıra Broken Social Scene de Salı günü sahneye çıkmayı tercih eden gruplardan biri oldu.
Manchester kökenli The Smiths'in ünlü gitaristi Johnny Marr da bu konserde sahneye çıkarak, gruba destek verdi.

Bununla birlikte Take That grubu Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları Manchester Arena ile Liverpool kentindeki konserlerini iptal etti.

Haberin Devamı