Siyaset Şimşek: Ben partinin omurgasında duruyorum
Paylaş
Şimşek: Ben partinin omurgasında duruyorum

'Savrulanlar içinde olmadım. Ben şu anda il başkanıyım. Genel Merkez, 'Düştü' diye bir yazı gönderirse başkanlığım düşmüş olur'

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu ve 13 il yöneticisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapmasından 2 saat sonra, Şişhane'deki İl Başkanlığı binasına geldi.

Haberin Devamı

"SAVRULANLAR İÇİNDE OLMADIM"

Berhan Şimşek'in etrafının kalabalık olmaması dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını kapıda yanıtlayan Şimşek, " Bundan sonra ne yapacaksınız ?" sorusuna, " Ben partinin omurgasında duruyorum. Savrulanlar içinde olmadım " yanıtını verdi.

İl Başkanlığının devam edip etmeyeceği sorusuna ise Şimşek, " Ben şu anda il başkanıyım. Genel Merkez düştü diye bir yazı göderirse başkanlığım düşmüş olur " yanıtını verdi.

CHP 'de son yaşanan sürecin iyi yönetilmediğini söyleyen Şimşek, İl Başkanlığında yapılan Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasını da demokratik bir hakkın kullanılması olarak yorumladı. Koltuk için siyaset yapmadığını belirten Şimşek, ileriki günlerde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

"BEN ÖNDER SAV'DAN TELEFON ALMADIM "

Daha sonra, İl Başkanlığındaki makam odasına geçen Şimşek, basına poz verdi. Bu sırada il binasında bulunan bazı partililer Başbakan Kılıçdaroğlu sloganı attı. Şimşek, parti binası içinde dolaşırken gazetecilerin, Önder Sav'ın il başkanlarını Ankara'ya çağırdığı yönündeki soruları üzerine, "Ben böyle bir telefon almadım. Bilgim yok " yanıtını verdi.

CHP İl Başkanlığında Berhan Şimşek hala il başkanlığında dururken, yaşanan hareketli dakikaların ardından il binasında sessizlik hakim.

Özgür ALTUNCU / İSTANBUL DHA