Ekonomi Şimşek: Yunanistan'daki kriz bizi etkilemez

Şimşek: Yunanistan'daki kriz bizi etkilemez

Paylaş
Şimşek: Yunanistan'daki kriz bizi etkilemez

Şimşek: Yunanistan'daki kriz bizi etkilemez

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan’ın yaşadığı krizin Türkiye’yi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi. Şimşek, euro'nun değer kaybetmesinin ise dolar cinsinden dış ticareti olumsuz etkileyecebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Futbol Takımı'nın yapacağı hazırlık maçı için Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Termal Park Hotel’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afyonkarahisar ve Sandıklı’daki termal tesislerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Bakan Şimşek, Yunanistan’ın yaşadığı krizin Türkiye’yi doğrudan etkilemeyeceğini aktardı. Bakan Şimşek şunları söyledi:

"Tabii ki euro'nun ciddi bir şekilde dolara karşı değer kaybetmesi dolar cinsinden ihracatımız açısından olumsuz. Ama Yunanistan’ın Avrupa Birliği ekonomisi içindeki yeri yüzde 2.7’dir. Şu ana kadarki yansımalar daha çok dolaylı oluyor. Ama Türkiye bir ada değil, etrafında olup bitenlerden kısmen de olsa biraz etkilenir. Türkiye ekonomisine baktığımız zaman aslında Avrupa’da şu anda en hızlı büyüyen ekonomi. Ve son gelişmelerden, en azından piyasalar açısından baktığınız zaman en az etkilenen ülke. Bizim bankacılık sektörümüz sağlam. Bütçemizde iyileşme var. Bütçe dengelerinde iyileşme var. Ekonomideki toparlanma ve büyüme de güçlü ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla Avrupa’daki krizin Türkiye’ye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum. Ve kalıcı bir etkide bulunması ihtimalini zayıf buluyorum. Ancak yine de euro'nun değer kaybediyor olması, dolar cinsinden dış ticaretimizi olumsuz etkileyecektir.”

Haberin Devamı

BAŞKANIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Soruların ardından futbol üzerine sohbet eden Bakan Şimşek, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Basın mensuplarının elinden fotoğraf makinelerini alarak, Sandıklı Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol’un gazetecilerle birlikte fotoğrafını çeken Bakan Şimşek, Elibol’a “Çok yakışıklı çıktın” dedi. Şimşek’in hem profesyonel makine kullanma başarısı hem de fotoğrafları hızla görüntüleyip büyütmesi dikkat çekti.

Onur BAYRAM- İsmail AKAR/AFYONKARAHİSAR, (DHA)