Erdoğan Arıpınar Sinan Erdem'e mektup
HABERİ PAYLAŞ

Sinan Erdem'e mektup

Haberin Devamı

TTüürrkk sporuna büyük hizmetler veren rahmetli Turgut Atakol, her yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) ve Türk basınının unutulmaz ismi, rahmetli eski başkanı Burhan Felek’e bir mektup yazar, adeta rapor verirdi. Bende TMOK’un efsane Başkanı Sinan Erdem’e yeni yılda bir mektup yazmayı düşündüm. İşte bu mektubum:
[[HAFTAYA]]

“Sevgili başkanım, seni sevgi ile dualarla yolcu ettiğimiz günün üzerinden 7 yıl geçti. Hayatta iken söylediklerin tamamen doğru çıktı. TMOK senin de hastalanmana sebep olanla 7 kıymetli yılı kaybetti. Ne göstediğin olimpiyat hedefine yürüyebildi ne devletten itibar gördü. Amma artık gün ışıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi senin kurduğun Olimpiyatevi’nde bizzat ülkenin Başbakanı’ndan destek alarak, bir defa daha, daha güçlü olarak olimpiyata aday oldu.

Bu süreç devam ederken; Olimpiyat Komitesi de modern bir kuruluş olmak için iç yapısını hazırlıyor. Komitenin artık profesyonel bir yapısı olacak. Genel sekreter ise (eski günlerdeki toplantıdaki muhalife rağmen) senin hediye ettiğin başarılı bir eleman. Binamız ise yeniden elden geçiriliyor. Olimpiyatevi her odasında senin günlerindeki gibi çalışmalar olan bir kuruluş haline gelecek. Yönetime aldığın ve her konuda TMOK’a destek veren yeni başkan Erdener’den umutluyuz.

Başarılı yöneticiliğini (yeni seçimden sonra kuracağı ekiple) TMOK’a taşıyacak inşaallah. Türk sporu ise hâlâ profesyonel futbolla, onun iyi, kötü, temiz, kirli olaylarıyla meşgul. Buna rağmen milli formasını giydiğin voleyboldan özellikle kızlardan iyi haberler var. Adını taşıyan dev salonda basketbolcu çocukların da yüzümüzü güldürdü. Bu başarı erkeklerde ve kızlarda da devam edeceğe benziyor. En önemli haber de atletizmden; 2012 Londra Olimpiyatı’na Türk Atletizm Milli Takımı rekor sayıda katılma hakkı aldı.

Dünya Atletizm Salon Şampiyonası sana komşu salonda yapılacak. Henüz doğru dürüst bir kanunu olmamasına karşın, pek çok amatör spor dalında çocuklarımız kürsülere çıkıyor. İstanbul’un 2012 Spor Başkenti olması da, içi iyi doldurulursa mutlu bir haber olacak. Fair-Play’den de güzel haberler var. Senin en çok istediğin ilk Fair-Play kitabı yayınlandı. Yakın dostun Manş fatihi Doğan Şahin, Avrupa’nın büyük ödülüne değer görüldü. Gelecek yıl, ilkini 1995’de senin yaptığın EFPM Kongresi (Avrupa Fair Play Birliği) 2013’te İstanbul’da. Yurt içinde yakında Fair-Play’de de büyük atak yapacağız. Kısaca ülkemizin sporundan haberler böyle. Seni her zaman sevgi ve rahmetle anıyoruz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder