Gündem Sınava 'jet kimlik'le girdiler

Sınava 'jet kimlik'le girdiler

Paylaş
Sınava 'jet kimlik'le girdiler

Sınava dakikalar kala kimliklerinde sorun çıkanlar soluğu Nüfus Müdürlüğü'nde aldı. Adaylar, acilen çıkarılan kimlikler sayesinde sınava girebildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki aday, ilçe nüfus müdürlüğünde çıkarılan yeni kimliklerle Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) dakikalar kala girebildi.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, tüm uyarılara rağmen iki adayın sınav öncesi kimliklerinde sorun tespit ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesinde sınava girecek öğrenci İhsan Uşak, kimliğinde fotoğrafı olmadığı için sorun yaşadı. İnegöl Meslek Yüksek Okulunda ise Esma Kapusuz, kimliksiz şekilde nüfus kayıt örneğiyle geldiği için sınav salonuna alınmadı.

Bu konuda, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte veliler, nüfus idaresi ve muhtarlıklarla irtibat kurduk. Sabah saatlerinde Kaymakamımızın talimatıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü açıldı. Veliler, müdürlüğe gelip imza attıktan 15 dakika sonra öğrencilerimizin kimlikleri çıkarıldı ve sınava girebildiler."

İlçe Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle adayların gerekli yerlere ulaşımını sağladıklarını anlatan Baştürk, "Fotoğrafçıya, nüfus müdürlüğüne ve okula gitmelerini sağladık. Dolayısıyla iki öğrencimizin de mağduriyeti önlenmiş olduk" dedi.

Haberin Devamı

SEÇİM MESAİSİ SAYESİNDE SINAVA YETİŞTİ

İzmir Bornova’da oturan ve Kayseri Melikgazi Mimarsinan nüfusuna kayıtlı Sami Vezir, YGS’ye gireceği Kayseri Argıncık Lisesi’ndeki sınıfa geldiğinde, nüfus cüzdanının olmadığını fark etti. Sınav gözetmenlerinin yönlendirmesiyle sınavın başlamasına 10 dakika kala Melikgazi İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelen Vezir, milletvekili seçimleri dolayısıyla seçmen listeleri askıda olduğu için hafta sonu da mesai yapan İlçe Müdürü Mehmet Bozkır’a durumu anlattı.

Personelinden gerekli evrakları hazırlamalarını isteyen Bozkır, Sami Vezir ile birlikte, Melikgazi Kaymakamlığı ve Melikgazi Tapu Müdürlüğü’nün de hizmet verdiği binanın ikinci katına çıktı. Koridorda bulunan ve 5 TL karşılığında kişinin fotoğrafını çeken cihaz yardımıyla Sami Vezir’in fotoğrafını da temin eden Bozkır, personelinin de gayretiyle 5 dakikada nüfus cüzdanını hazırlayarak nüfus cüzdanının hazırlanmasını sağladı.