Gündem Sınavdan soru kitapçığı ile çıktı

Sınavdan soru kitapçığı ile çıktı

Paylaş
Sınavdan soru kitapçığı ile çıktı

Zeytinburnu'nda Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) sürücü belgesiyle girmesi nedeniyle sınavdan çıkarılan bir adayla elindeki soru kitapçığını görüp soruları çaldığını zanneden diğer adaylar arasında arbede çıktı, 3 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Zeytinburnu'ndaki bir ilköğretim okulunda, sınava sürücü belgesiyle giren Murat A, sürücü belgesini masanın üzerine koydu. Gözetmen öğretmenin Murat A'ya sürücü belgesiyle sınava giremeyeceğini hatırlatması ve sınıftan dışarı çıkmasını istemesi üzerine Murat A, buna itiraz etti.

Haberin Devamı

>> KPSS'DE 'EHLİYET' İSYANI

Bunun üzerine sınava girmek için bekleyen ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılan Murat A'nın elindeki soru kitapçığını gören 2 kişi soruların çalındığını zannederek yetkililere şikayette bulundu.

Bunu duyan diğer adaylarla Murat A. ve okul yöneticileri arasında arbede yaşandı. Okula gelen güvenlik güçleri Murat A, kardeşi Yunus Emre A. ile Osman D. adlı kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 3 kişinin sorgularının sürdüğü ve yarın adliyeye çıkarılacağı, KPSS'de bilirkişilik görevi yapan bir heyetin de Ankara'dan bilgi almak üzere İstanbul'a geleceği belirtildi.

(A.A.)