Eğitim - Kariyer Sınavı geçersiz sayılan astım hastası Zehra Betül Baş hayaline kavuştu

Sınavı geçersiz sayılan astım hastası Zehra Betül Baş hayaline kavuştu

Paylaş
Sınavı geçersiz sayılan astım hastası Zehra Betül Baş hayaline kavuştu

Tokat'ta astım hastası lise öğrencisi Zehra Betül Baş'ın "YGS'nin yapıldığı salona nefes açıcı tüp ilaçla girdiği" gerekçesiyle iptal edilen sınavı, KDK'nın ÖSYM ile yaptığı görüşme sonrası geçerli sayıldı. Zehra Betül Baş, bir üniversitenin psikoloji bölümüne yerleştirildi

Tokat'ta YGS'ye giren astım hastası fen lisesi öğrencisi Zehra Betül Baş, tüp ilaçla salona girdiği gerekçesiyle sınavının iptal edilmesini taşıdığı KDK tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile yapılan görüşmeler sonrasında üniversiteye girmeye hak kazandı.

Sınavı geçerli sayılan Zehra Betül Baş, yaptığı tercih sonrasında bir üniversitenin psikoloji bölümüne yerleştirildi.

Üniversite hayallerine KDK'nin "dostane çözüm" kapsamındaki görüşmeleri sonrasında kavuşan Zehra Betül Baş, kuruma mektup gönderdi.

Zehra Betül Baş, mektubunda çok istediği psikoloji bölümünde eğitim görmesini KDK'ye borçlu olduğunu ifade ederek sınavının geçerli sayılması dolayısıyla Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

'OLMAYI HAYAL ETTİĞİM YERDEYİM'

Zehra Betül Baş, mektubunda, şu ifadelere yer verdi: "Kamu Denetçiliği Kurumuna çok minnettarım. Benimle birlikte benzer durumda birçok arkadaşın da onların sayesinde sınavı geçerli sayıldı, o arkadaşlar için de ayrıca minnettarım. Ben şimdi istediğim, olmayı hayal ettiğim yerdeyim."

Haberin Devamı