Gündem 'Sınavların MEB'e bağlanması tehlikeli'

'Sınavların MEB'e bağlanması tehlikeli'

Paylaş
'Sınavların MEB'e bağlanması tehlikeli'

KPSS skandalının ardından Başbakan Erdoğan'ın “Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı yapsın” önerisine Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “MEB kadar siyasallaşmış bir kurumun yapacağı sınava kimse güvenmez” yanıtını verdi

10-11 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adaylarının girdiği Eğitim Bilimleri testinde 350 kişinin 120 sorunun tamamını bilmesi, soruların sızdırıldığı iddiasına yol açmıştı. Bu kişilerden bazılarının aynı evde yaşaması iddiaları güçlendirmişti. Yapılan incelemelerde soruların elektronik posta yoluyla 3 bin 227 kişiye gönderildiği belirlenmişti.

Haberin Devamı

Ardından sadece KPSS’de değil ÖSYM’nin (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yaptığı birçok sınavda soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği belirlenmişti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan önceki gün İstanbul’da yaptığı mitingde “Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlansın. Her üniversite öğrenci almak için kendi sınavını yapsın” demişti.

‘Asla MEB yapmamalı’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği’nde dün yapılan bayramlaşma töreninde Başbakan’ın bu sözlerini ‘çok tehlikeli’ olarak değerlendirdi.

İsmail Koncuk “MEB kadar siyasallaştırılmış bir kurumun yapacağı sınava bu ülkede güven duyacak çok az sayıda kişi vardır. ÖSYM’nin yapısı, her ne kadar birçok eksiği tespit edilmiş bile olsa korunmalı. Asla bu sınavları MEB yapmamalıdır” diye konuştu. AA

Haberin Devamı