Gündem Sincar nerede? Sincar'ın haritası

Sincar nerede? Sincar'ın haritası

Paylaş
Sincar nerede? Sincar'ın haritası

Türk Sİlahları Kuvvetleri (TSK) Afrin şehir merkezini dün itibariyle kontrol altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada yeni hedefin Sincar olduğunun sinyalini verdi ve "Bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur" dedi. Bu gelişmeyle birlikte Sİncar'ın nerede olduğu ve haritası merak konusu oldu.

Türkiye Zeytin Dalı Operasyonu'nda büyük bir zafer elde edip dün itibariyle Afrin şehir merkezini kontrol altına aldı. Bu gelişme sevinçle karşılanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan bügün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuşurken Sincar'a da her an operasyon yapılabileceğinin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur" dedi.

Erdoğan'ın bu konuşmasıyla birlikte gözler Sİncar'a çevrildi. Konuşmanın bir anda gündeme oturmasıyla birlikte "Sincar nerede?" sorusu internette aratılmaya başlandı. Aynı zamanda Sincar haritası da merak edilenler arasında...

SİNCAR NEREDE?

Sincar dağları Irak'ın kuzeybatısında Dicle ile Fırat arasındaki kuru yayla olan El Cezire bölgesinde bulunan sıradağı. Ninova İli'nin Sincar şehrine yakın olduğu için Sincar adı verildi. Sincar'ın hemen doğusunda Musul, güneyinde ise Selahaddin bulunuyor.

Başlıca su kaynağı Sincar dağlarının güneyinde Tartar'a devam eden 130 mil (210 km) uzunluğundaki Tartar Vadisi'dir. En yüksek noktası 1.356 metre yüksekliğindedir.