Türkiye (Son Dakika) Sineği yakmak isterken evini yaktı

Sineği yakmak isterken evini yaktı

Paylaş
Sineği yakmak isterken evini yaktı

Erzincan'da, evine giren sinek ve böcekleri pürmüz ile yakmak isteyen kadının perdeleri tutuşturması üzerine yangın çıktı. Olayda, yangını söndürmek isteyen çift yaralandı, evde hasar meydana geldi

Almanya'da yaşamını sürdüren Rıza (73) ve Zarife Peker (70) çifti, Erzincan merkezine bağlı Pınarönü köyündeki iki katlı evlerine geldi.

Haberin Devamı

Yurt dışında oldukları için kışın kullanmadıkları evlerinin ikinci katında sineklerin ve haşerelerin bulunduğunu fark eden çift temizlik yapmaya başladı.

Zarife Peker, bu sırada genellikle metalleri lehimlemede kullanılan, güçlü alev çıkaran, benzin veya gazla çalışan bir araç olan ve piknik tüpüne bağlı pürmüz ile sinek ve böcekleri yakarak öldürmek istedi.

Pürmüzün alevi, perdeleri tutuşturmasıyla evde yangın çıktı.

DUMANDAN ETKİLENDİLER

Peker çifti, kısa sürede büyüyen yangını söndürmeye çalıştı. Ancak yangını söndüremeyen, vücudunun çeşitli yerlerinde hafif yanıklar oluşan ve dumandan etkilendikleri için evden çıkmak zorunda kalan çift, komşularından yardım istedi.

Çiftin komşuları da olay yerine sağlık ekipleri ile itfaiye çağırdı.

Haberin Devamı

Gelen sağlık ekiplerince Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan çift, buradaki tedavileri sonrası taburcu edildi.

BÜYÜK HASAR MEYDANA GELDİ

Evdeki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında evin ikinci katında büyük hasar oluştu.

Taburcu olunca yeniden evlerine dönen çiftten Rıza Peker, yaptığı açıklamada, uzun süredir kullanılmayan köydeki evi sinek ve böceklerden temizlemek ve memleket hasreti gidermek için için eşiyle köye geldiklerini söyledi.

'BİRDEN PERDELER ALEV ALDI'

Rıza Peker, evlerinde sinek ve örümcek olması nedeniyle temizlik yaptıklarını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Eşim evde kenarda köşede bulunan sinek ve haşereleri temizlemek için pürmüzle onlara ateş tutu, birden perdeler alev aldı. Bunun üzerine yangın aniden büyüdü. Müdahale etmeye çalıştım ancak alevler daha da büyüyünce kendimizi dışarı zor attık. Elimde ve yüzümün bir bölümünde ufak çapta yanıklar oluştu."

Zarife Peker ise üzgün olduğunu ifade ederek, "Nasıl olduğunun farkına bile varamadım. Pürmüzle köşelerde temizlik yaparken aniden perdeler alev aldı. Ondan sonra kendimizi dışarı attık." dedi.