Gündem Sınır ötesine 'hazır olun' talimatı

Sınır ötesine 'hazır olun' talimatı

Paylaş
Sınır ötesine 'hazır olun' talimatı

Şırnak dağlarında geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, koruculara, sınır ötesi için 'hazır olun' talimatı geldi

Sınır hattı üzerindeki köy korucularına ise askeri yetkililer tarafından her an bir sınır ötesi harekat olabileceği ihtimaline karşı hazırlıklı olmaları talimatının verildiği ileri sürüldü.

Irak’taki sızmaların önüne geçebilmek için sınır hattı üzerinde bulunan Şırnak ile Hakkari arasında uzanan kesimde başlatılan hava destekli operasyonlar genişletilerek devam ediyor.

Teröristlerin geçişlerinde kullandıkları Cudi ve Küpeli dağlarından sonra, örgüt yuvalarının bulunduğu Namaz, Herekol ve Ballıkaya dağlarında da güvenlik güçleri tarafından hava destekli operasyonlar başlatıldı.

Sikorsky helikopterleri ile Namaz, Herekol ve Ballıkaya dağlarına jandarma komando timleri indirilirken, Uludere İlçesi'ne bağlı Yemişli, Taşdelen, Işıkveren bölgelerinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

ÖZEL EĞİTİMLİ KOMANDOLAR ÜS KURDU

Uludere’nin Hamamboğazı bölgesinden Hakkari’ye kadar uzanan dağların ve ormanlık alanların derin vadilerine indirilen özel eğitimli jandarma komandolar, PKK’lıların geçiş noktalarında üs kuruyor.

Sınır kesimindeki birliklerden ise zaman zaman Kuzey Irak tarafından örgüt kamplarına sızmaları önlemek için uzun menzilli toplarla atış yapılıyor.

Uludere’nin Taşdelen köyünde adını vermek istemeyen bir korucu, olası bir sınır ötesi operasyona karşı hazırlıklı olmaları için askeri yetkililerin kendilerine talimat verdiğini ve bu nedenle yaklaşık bir haftadır büyük bir hazırlık yapıldığını iddia

Cizre-Şırnak, Şırnak- Uludere karayolları ile dağlık alanlara açılan yollar zırhlı araçlar eşliğindeki askerler tarafından dedektörlerle sürekli kontrol ediliyor.

Ramazan İMRAĞ/Şırnak (DHA)

2