Gündem Sınırda canlı bomba yakalandı

Sınırda canlı bomba yakalandı

Paylaş
Sınırda canlı bomba yakalandı

Sınırda canlı bomba yakalandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sahte pasaport ile sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan ve canlı bomba eylemcisi olduğu ileri sürülen 1 PKK'lı yakalandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen PKK'lıyı sınır kapısında karşılamaya gelen ağabeyinin de gözaltına alındığı öğrenildi. PKK terör örgütü mensubu 1 kişinin canlı bomba eylemi için Suriye'den Nusaybin ilçesinde bulunan sınır kapısından sahte pasaport ve kimlik ile giriş yaparak Türkiye'ye geleceği ihbarını alan güvenlik güçleri, sınır kapısında önlemlerini artırdı.

Dün akşam saatlerinde Nusaybin sınır kapısından geçmeye çalışan Mervan kod adlı PKK'lı Yılmaz Adıgüzel güvenlik güçleri tarafından yakalandı. PKK'lı Adıgüzel'i karşılamaya gelen ağabeyi Abdulmenaf Adıgüzel'de Jandarma tarafından gözaltına alınırken, 2 kişi sorgulanmak üzere Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yetkililer, 1'i PKK'lı olmak üzere yakalanan 2 kişinin sorgularının sürdüğünü belirtirken, PKK'lı Yılmaz Adıgüzel'in canlı bomba eylemi için geldiği yönündeki ihbarın değerlendirildiğini ve konu ile ilgili açıklamanın sonra yapılacağını söylemekle yetindi.

Mehmet Ali BULUN / NUSAYBİN, (Mardin),(DHA)