Kültür - Sanat Sınırları zorlayan filmler bu festivalde
Paylaş
Sınırları zorlayan filmler bu festivalde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali heyecanı yaklaşıyor.

36. İstanbul Film Festivali’nin tarzı, yaklaşımı, tekniği ya da anlatımı farklı, alışılmadık, öncü, bazen zorlayıcı, sivri, bazen deneysel filmlerden oluşan Mayınlı Bölge bölümü özellikle keşifçi sinefillere sesleniyor. Sinemanın aykırı ruhları Mayınlı Bölge’de bir araya geliyor.

Mayınlı Bölge filmleri arasında; son yılların en yaratıcı ve kanlı filmlerinden Raw, Meksika sinemasının büyük yeteneği yönetmen Amat Escalante’nin ülkesindeki muhafazakârlık, homofobi ve şovenizmi fantastik öğeleri bir arada sunduğu filmi Vahşi Bölge, Maud Alpi’nin yer yer izleyicinin tüylerini ürpertecek ilk filmi Sakatat, Avusturyalı yönetmen Ulrich Seidl’ın Afrika’ya av amacıyla giden Avrupalı turistleri, Afrikalı yerli çalışanları ve av sürecini tüm vahşeti ve açıklığıyla sunduğu filmi Safari, arkadaşlık, cinayet, şüphe, suçluluk üzerine bir gençlik filmi olan, başarılı görüntü yönetmeni Kevin Philips imzalı Süper Karanlık Zamanlar, Venedik Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan, Tunuslu sinemacı ve video sanatçısı Ala Eddine Slim’in ilk uzun metrajlı filmi Sonuncu, Arjantin sinemasının genç ve parlak ismi Gastón Solnicki’nin operadan ilham alarak hazırladığı Kékszakállú, 2016’nın en tartışmalı ve seyri en zor filmlerinden olan Playground ve Ortaçağda geçen bir irade, kararlılık, cesaret hikâyesi anlatan Dağ yer alıyor.

Haberin Devamı