Gündem Sınırötesi sıcak takip

Sınırötesi sıcak takip

Paylaş
Sınırötesi sıcak takip

Bordo bereliler PKK kamplarına nokta operasyon gerçekleştirdi

Sınırötesinde PKK'ya karşı uzun süre sonra ilk kez kara harekatı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, TSK'nın en seçkin birlikleri olan Bordo Bereliler PKK kamplarına nokta operasyon gerçekleştirdi.

İstihbarat sonrasında iki tabur asker kısa süreli, etkili bir operasyon yürüttü.

Bölgedeki muhtemel hedeflere yönelik küçük çaplı operasyonda, arama tarama faaliyeti de yapıldı. Irak sınırından 5 kilometre kadar içeriye girildi.

Bordo Bereliler operasyon sonrası uçar birlikler yoluyla Türkiye'ye dönüş yaptı. Operasyon, TBMM'nin verdiği sınırötesi harekat yetkisi kapsamında yürütüldü.

8 F-16'DAN HAVA HAREKATI

Bu arada Hava Kuvvetleri'ne bağlı 8 F-16 savaş uçağı da Hakurk bölgesindeki bazı PKK hedeflerine hava harekatı gerçekleştirdi.

'BAHOZ ERDAL'A YÖNELİK OLABİLİR'

Operasyonu NTV'ye yorumlayan Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, "Harekatın iki amacı olabilir. Birincisi kış nedeniyle Türkiye'den kamplara geçmek isteyenlere yönelik operasyon olabilir. İkincisi, bu kampların bazılarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin barındığı biliniyor. Sıcak bir istihbaratla bu yöneticilerden birkaç tanesini yakalamak için bu çaplı bir harekat yapılmış olabilir. Bahoz Erdal'ın sık sık bu kamplarda bulunduğu şeklinde istihbaratlar vardı. Belki ona dönük ya da başka yöneticilere yönelik operasyon olabilir" dedi.

ORG. ÖZEL BÖLGEDE


Öte yandan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Malatya ve Diyarbakır'da konuşlu Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde incelemelerde bulundu.

NTV