Gündem Sinyal takibi ile yakalandı

Sinyal takibi ile yakalandı

Paylaş
Sinyal takibi ile yakalandı

Sinyal takibi ile yakalandı

Küçükçekmece'de kendisinden ayrılmak istediği sürülen Aysun Taş'ı (32) tabanca ile vurarak ağır yaralayan Ergün Ö. (37), filmleri aratmayan bir operasyonla yakalandı. Polis Ergün Ö.'nün bindiği taksinin şoförünÜ cep telefonu ile arayarak fark ettirmeden MOBESE cihazı acil butonuna basmasını istedi. Cihazın verdiği sinyal bilgilerinden taksi takibe alındı. Kağıthane'de taksiden inen Ergün Ö., 100 metre sonra yetişen polis ekipleri tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Bir çocuk annesi Aysun Taş, dün Mimar Sinan Caddesi No: 31 önünde silahlı saldırıya uğradı. Bu sırada yoldan geçen polisin hostes olduğunu söylediği Selma Korkmaz, önce Aysun Taş'a ilk yardım yaptı. Selma Korkmaz, kendi aracı ile Aysun Taş'ı Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırdı.
Aysun Taş, hastaneye yolunda kendisini bir süredir birlikte olduğu erkek arkadaşı Ergün Ö.’nün vurduğunu söyledi. Ameliyata alınan Aysun Taş’ın operasyon sırasında birkaç kez duran kalbi yeniden çalıştırıldı.

Görgü tanıkları, 155 Polis İmdat'a telefon ederek silahlı saldırganın bindiği taksinin plakasını bildirdi. Polis, hemen taksicinin cep telefonunu buldu. Polis aradığı taksiciye “Yanındaki müşteriye hissettirmeden araçta bulunan MOBESE cihazının acil butonuna bas” dedi. Cihazın gönderdiği sinyallerle taksinin yeri belirlenerek ekranda takibe alındı. Bu sırada polis ekipleri de aracın yolunu kesip şüpheliye yakalamak için sıcak takip başlattı. Taksinin Kağıthane civarında durduğunun tespit edildiği anda polis ekipleri taksiye yakaladı. Parasını ödeyip taksiden inen şüpheli 100 metre uzaklaşamadan polis ekipleri tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

BENDEN AYRILMAK İSTEDİĞİ İÇİN VURDUM

Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Ergün Ö.’nün üzerinde yapılan aramada olayda kullandığı 9 mm çapında el yapımı tabanca ele geçirildi. Ergün Ö. ifadesinde “Onunla 2 yıl önce özel bir hastanede garson olarak çalışırken tanışmıştık. O da orada garson olarak çalışıyordu. Ancak o zaman aramızda bir şey yoktu. Daha sonra ikimiz de eşlerimizden ayrıldık ve birlikte olmaya başladık. Onunla evlenmeyi düşünüyordum. Ancak aramız bozuldu ve benden ayrılmak istedi” dedi. Olay günü onu ikna etmek için buluşmak istediğini söyleyen Ergün Ö., “Ancak bir türlü ikna olmadı. Ben de sinirlenip kendimi kaybettim ona ateş ettim. Ayaklarına doğru ateş etmeyi düşünmüştüm. ‘Senin için eşimden ayrıldım’ diye bağırarak ateş ettim. Ancak kurşun karnına gelince ağır yaralandı. Şimdi yaptığıma çok pişmanım” diye ifade verdi.

Poliste işlemleri tamamlanan Ergün Ö. adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)