Siyaset 'Sır adam' Kozinoğlu tutuklandı
Paylaş
'Sır adam' Kozinoğlu tutuklandı

"Ergenekon" soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'ne getirilen Kaşif Kozinoğlu 'Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etme' suçlarından tutuklandı

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne saat 11.45’te iki araçla birlikte MİT görevlilerinin eşliğinde getirilen Kozinoğlu, savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Savcı Öz tarafından ifadesi alınan MİT görevlisi Kozinoğlu, ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve açıklamak’ suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.

İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Kozinoğlu, ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve açıklamak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kozinoğlu’nun tutuklanmasının ardından MİT görevlileri adliyeye iki bavul getirdi. Kozinoğlu’nun çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet gazetecileri adliyenin dışına çıkartıldı.

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan Kozinoğlu, yurt dışında olduğu için hakkındaki gözaltına alma kararı uygulanamamıştı. Kozinoğlu'nun MİT'teki görevi nedeniyle Afganistan'da bulunduğu kaydedilmişti.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

MİT görevlisi Kozinoğlu’nun adliyeye gelişinde MİT görevlileri ile gazeteciler arasında adeta kovalamaca yaşandı. İlk kez görüntülendiği kameralardan kaçmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi.

KAMERALARDAN KAÇTI

Kozinoğlu’nun adliyeye gelişende MİT görevlileri ile gazeteciler arasında kovalamaca yaşandı. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri bir arabayı gazetecilerin beklediği kapıdan içeri soktu.

Herkes Kozinoğlu’nun geldiğini düşünürken, Kozinoğlu başka bir araçla, tutukluların girdiği kapıdan girmek istedi ancak burada da haberciler ve kameralarıyla karşılaştı

PROTOKOL KAPISINDAN GİRDİ

Cezaevi araçlarının girdiği kapıdan uzaklaşan Kozinoğlu, daha sonra Hakim ve Savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi.

AFGANİSTAN'TAN GELDİ

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Oda TV'ye yapılan operasyonda evinde arama yapılan, hakkında yakalama kararı bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun dün Afganistan'dan Türkiye'ye döndü.

Kozinoğlu’nun, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Türkiye’ye geldiği, MİT Afganistan sorumlusunun da kendisine eşlik ettiği iddia edildi. Kozinoğlu, hiçbir kontrolden geçirilmeden kendisini bekleyen MİT mensuplarınca götürüldü.

Oda TV baskınında Soner Yalçın'ın ofisinde bulunan 'Koz' isimli dosyada MİT'e ait bilgi ve belgeler, AK Partililer hakkında istihbarat notları bulunduğu, bu bilgilerin de MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığı ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı