Eğitim - Kariyer Sıra merkezi yerleştirmede

Sıra merkezi yerleştirmede

Paylaş
Sıra merkezi yerleştirmede

Öğrenci ve veliler için iyi bir liseye yerleşme maratonu sürüyor. Özel okullar, bu hafta da kayıt alacak. 14 Temmuz’da ise merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okulların tercihi başlıyor

İyi bir liseye yerleşmek isteyen adayların koşturmacası devam ediyor. Özel okul kayıtlarında sona gelindi. Bugün boş kalan kontenjanlar için üçüncü kayıtlar alınacak. Saat 15.00’e kadar asil, 15.00’ten sonra yedek kayıtlar için işlem yapılacak. Serbest kayıt dönemi ise 12 ve 13 Temmuz’da. Her okul, kendi belirleyeceği şekilde kayıt alacak. Bunun için velilerin, okulların web sayfalarını takip etmesi gerekiyor.

14 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okulların tercihleri, 14 Temmuz’da başlayacak, 24 Temmuz saat 17.00’ye kadar sürecek. Okulların kontenjanlarıyla en yüksek ve en düşük yüzdelik dilimlerine e-Okul üzerinden bakılabilecek. Öğrenciler, 25 tercih hakkına sahip olacak.

SONUÇLAR 11 AĞUSTOS’TA

İşlemler, e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Düzeltme veya değişiklikler, okul müdürlüklerinin gerçekleştireceği elektronik onaylamadan önce olabilecek. Onaylama işlemi tamamlanınca bir düzeltme yapılamayacak. Bununla tercih işlemleri tamamlanacak. Yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos’ta ilan edilecek.

UZMANLARIN ÖNERİLERİ

● Aynı yüzdelik dilimdeki okullardan evinize yakın olanı tercih edin.

● Okulları yerinde görün.

● Yüzdelik diliminizin 1-5 puan üzerinde ve altındaki okulları listenize yazın.

● Tercih listenizi onaylattıktan sonra belgesini çıkarın.

● Okulları, tercih esas kontenjan tablolarından seçerken dikkatli olun.

● Tercih listenizi oluşturduktan sonra mezun olduğunuz okul müdürlüğü aracılığıyla tercih işlemlerinizi onaylatıp çıktısını alın.

Haberin Devamı