Futbol Sıra sende Cocu!
Paylaş
Sıra sende Cocu!

10 futbolcuya imza attırıldı, 4 oyuncuyla yollar ayrıldı. Fenerbahçe, transfer dönemi sonunda her bölgede alternatifin olduğu geniş bir kadro oluşturdu. Artık top Cocu’da... Hollandalı teknik adamdan beklenti, elindeki malzemeyi doğru şekilde kullanıp kupa hasretine son vermesi...

3 Haziran’da başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, ekonomik anlamda beklediğinden kötü bir mali tabloyla karşılaştı. Başkan buna rağmen, başarı peşinde koşacak bir futbol takımı yaratmak için elinden geleni yaptı. Önce Damien Comolli, sportif direktör oldu. Ardından Phillip Cocu, yeni teknik direktör olarak görevi Aykut Kocaman’dan devraldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin transfer döneminde şaşırtıcı hamleleri de oldu, alkışlanacak işleri de... Acısıyla tatlısıyla transfer dönemi geride kaldı. Fenerbahçe 10 yeni ismi kadrosuna katarken, Giuliano, Josef, Fernandao ve Janssen gibi oyuncularla yollar ayrıldı. Yapılan transferler zaman zaman tartışma yaratsa da sonunda birçok bölgede bol alternatifin bulunduğu geniş bir kadro ortaya çıktı.

DAHA GENÇ DAHA GENİŞ

Özellikle orta saha ve hücumda Phillip Cocu’nun elinde değerlendirebileceği birçok seçenek mevcut. Artık top Hollandalı teknik adamda. İster çok sevdiği 4-3-3’ü kulanssın, isterse 4-2-3-1’e dönsün ya da farklı bir taktikle beyaz sayfa açsın... Geçen sezona oranla daha genç, daha dinamik ve daha alternatifli bir oyuncu grubuna sahip olan Phillip Cocu’dan beklenti, bu kadroyu performans anlamında geliştirmesi, en iyi verimi alması ve tabii ki 4 senelik kupa hasretini dindirmesi.

Haberin Devamı

Arda Erol - Fanatik