Erdoğan Arıpınar Sıra Yunus Akgül'de
HABERİ PAYLAŞ

Sıra Yunus Akgül'de

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Atalay’la gelen ve sonra görevi devralan Yunus Akgül bizden birisidir. Ben onu 11 Altın Adam toplantılarından tanıdım. Dengeli ve iyi niyetli spor yazarı bir arkadaşımızdır. Yunus geldiği günden bu yana; pek çok alanda çalıştı. Amma, Fair Play konusunda; onun çabalarında (beyanatları dışında) bir nota rastlamadım. Geçen hafta bulunduğu makama layık olmayan birisinin sebep olduğu, Elvan’ın Fair Play ödülü ile başlayan, mecburen muhatap olduğum bir olayla Fair Play haberleri bir hafta gündemde kaldı. Sıra Yunus Akgül’e geldi.

Haberin Devamı

Ben Fair Play’e de katkısı olacağına inanıyorum. Dünya ve Avrupa Fair Play Birliği’nde yetkili olarak şu öneride bulunuyorum; bugün Fair Play konusunda 2 kurum değerlendirme yapıyor; Birincisi CIFP (Dünya Fair Play Konseyi), Büyük Ödül, Şeref Diploması ve Kutlama Mektubu veriyor. İkincisi EFPM (Avrupa Fair Play Birliği), Büyük Ödül ve Diploma veriyor. Bunlar spor dünyasının en saygın ödülleridir. GSGM ödül talimatına Fair Play dalında CIFP’den büyük ödül alanlarla EFPM’den büyük ödül alanları da koymalıdır.

Bu, hem sporcularımızı Fair Play davranışlarında yüreklendirir, hem de Avrupa’da ve dünyada ses getirir. Tabii heykel, plaket güzel ödüllerdir. Ailelerde kuşaktan kuşağa geçer. Amma, örneğin tahsil bursunu karşılayacak bir maddi ödül çok yararlı olur. GSGM ile TMOK’un (gerçek kimliğine yeniden kavuşunca), Fair Play konusunda daha yakın işbirliği yapması da, hem ülke gençliği hem de Türk sporu bakımından çok yararlı olacaktır. Bu konuda ve çalışmada ben ve görev aldığım kurumlar ile (yerli ve yabancı) arkadaşlarım, karşılıksız her türlü hizmeti ve danışmanlığı vermekten onur duyacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder