Candaş Tolga Işık Sırada hangi belediye var?
HABERİ PAYLAŞ

Sırada hangi belediye var?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün şöyle söyledi: “Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek.”



Cumhurbaşkanı bunu ilk kez söylemiyor. Kaldı ki sadece Cumhurbaşkanı da değil, Erdoğan’ın hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yolsuzluk iddialarıyla ilgili belediyelerin mercek altına alındığını bizzat Meclis kürsüsünden açıklamıştı.

O açıklamaların hemen ardından ilk operasyon Ataşehir’e yapıldı.



Ataşehir Belediye Başkanı görevden alındığı gün şöyle yazmıştım, “Sırada başka belediyeler de var ve bu belediyeler sadece CHP’li değil. AK Partili belediyeler de araştırılıyor.

Muhtemelen İstanbul’da birkaç AK Partili belediyeyle ilgili de İçişleri benzer adımı atacak.”

AK Parti yönetiminin 4 büyükşehir belediye başkanını istifa ettirttiği günlerde İstanbul’daki bazı ilçe belediyelerinde de istifa dalgası olacağını duymuş, bunu bu köşede yazmıştım. O ilçe belediyelerinden biri de Esenyurt’tu.

Aslına bakarsanız Esenyurt’ta sonun başlangıcı referandumda HAYIR çıkması oldu. Hemen ardından bazı imar dosyalarında “yolsuzluk” yapıldığı iddiaları Ankara’da iyice yayılmaya başlamıştı.

Ve dün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti.

Kadıoğlu’nun “sağlık sorunları” nedeniyle istifa kararı aldığı açıklandı. Fakat AK Parti kulislerinde Kadıoğlu’nu yetersiz performansının ve yolsuzluk iddialarının yediği konuşuluyor.



Devletin en tepesinin dün sinyalini verdiği Ataşehir’le başlayıp Esenyurt’la devam eden dalganın özellikle yolsuzluk iddiaları noktasında İstanbul’da birkaç belediyeyi daha vuracağını İçişleri kaynakları da doğruluyor.

Biri CHP’li öteki AK Partili iki ilçe belediyesiyle ilgili söylentiler ayyuka çıkmış durumda...

Bakalım, sırada hangisi var?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder