Yaşam Sıradışı tasarımcıların buluşma noktası: CASSETTE

Sıradışı tasarımcıların buluşma noktası: CASSETTE

Paylaş
Sıradışı tasarımcıların buluşma noktası: CASSETTE

Tasarımın altın çağı yaşanıyor. Herkes kıyafetiyle, takısıyla, ayakkabısıyla şık ve sıradışı olamanın peşinde...

HABER: MERVE ÖZAYTEKİN
mozaytekin@posta.com.tr

Tüm dünyada trend olan tasarım giyme çılgınlığı, Türkiye’de de özellikle kadınları ‘farklı olanı bulma’ yarışına soktu. Bunun için çoğunlukla internet sitelerinin peşine düşen kadınlar, şimdilerde soluğu dünyadaki tasarımcılara ulaşabilecekleri mağazalarda alıyorlar. Bu mağazalardan biri de Şaşkınbakkal-Bağdat Caddesi’ndeki ‘Cassette’. Özellikle tasarım ayakkabılarıyla ilgi çeken bu butik yer, Japonya’dan da tasarım kıyafet ve aksesuarlar getirtiyor.

Japon sokak modasını Ankara’ya getirmiş
Cassette’in sahibi 32 yaşındaki Ulaş Şekeroğlu. Mühendis olan Ulaş Bey, üniversite yıllarında cep harçlığını çıkarmak için Ankara’da bir mağazada çalışmaya başlamış. Gün geçtikçe giyim sektörüne ilgisi artmış; böylece mesleği olan mühendisliği yapamayacağını anlamış. “Askerlikten sonra arkadaşlarımla mağazacılık yapmak istedik.

O yıllarda Japonya’nın sokak modası ilgimizi çekiyordu. 26 yaşında Japonya’yı keşfe çıktık. Birçok tasarımcıyla kontakt kurduk. Japonya’dan Ankara’ya takı, elbise, ayakkabı ithal etmek istedik. Böylece Ankara-Tunalı Hilmi Caddesi’nde arkadaşlarımla ‘Chic’ adında bir mağaza açtık” diye anlatıyor Ulaş Şekeroğlu.

Mağazaya İstanbullular da ilgi gösterince ‘Chic’i İstanbul’a da taşımışlar. Ulaş Şekeroğlu sonraki gelişmeleri şöyle anlatıyor: “İstanbul’da pek çok tasarımcı olduğunu gördük. Japon tasarımcıların yanı sıra onlarla da çalışmak, tasarımlarına yer vermek istedik. Böylece Beyoğlu’nda Türk tasarımcılarının ürünlerine de yer verdiğimiz ‘Lazy’ adlı butiği açtık. Ortaklarımla ayrılınca da Bağdat Caddesi’nde Cassette’i açtım.”

Organik kumaştan kıyafetler satıyor
Cassette birkaç ay içinde insanların sıkça uğradığı butiklerden olmuş. Mağazada özellikle Ahmet Baytar’ın, Sertaç Delibaş’ın tasarımları ve Bilge Köprülü’nün Cicci Cocco, Ayçin Aydoğan’ın Oyee Design, Nur Teker’in Milkyhead markalı ayakkabıları büyük ilgi görüyor. Nedeniyse çok basit...

Tasarım olan ayakkabılardan sadece sınırlı sayıda üretilmesi ve herkesin ayağında sadece ‘moda’ diye olmaması! Hem rahat hem de tarz olan bu ayakkabıların bazı müşterilere topuklu ayakkabıyı bile sevdirdiğini söylüyor Ulaş Şekeroğlu. Kıyafetler de ayakkabılar gibi sınırlı sayıda geliyor Cassette’e. Türk tasarımcıların kıyafetlerinin her bedeni bulunurken, Japon tasarımcıların kıyafetlerinden sadece bir beden geliyor mağazaya.

Türk tasarımcılardan Seray Cengiz ve Sena Çevik’in BOA markalı kıyafetlerininse yeri ayrı. Çünkü onlar tasarımlarını yüzde 100 organik kumaştan üretiyorlar.

Evde triko makinesinde kıyafetler üreten Nazlı Çetiner’in markası Mandalinarossa’nın trikolarını, Ayşegül Akgül’ün Neşeli Önlükler’ini, Selin Baklacı ve Önder Özkan’ın koleksiyonlarının en trend parçalarını da Cassette’te bulabilirsiniz. Japonya’nın yaratıcı gençleriyle sürekli kontakt halinde olan ve kendi seçtiği kıyafetlerinden sadece bir adet getiren Ulaş Şekeroğlu: “En çok Tsumori Tusotu adlı tasarımcının kıyafetleri beğeniliyor. Sebebi de onun tasarımlarının yüzde 100 ipek olması” diyor.

Audrey Hepburn’lü küpeler bu sene çok moda
Takılara gelince... Farklı takı meraklılarının da uğrak yeri olmuş Cassette. Ağırlıklı olarak Japon tasarımcıların takılarının satıldığı Cassette’in bu sezon en sevilen ürünü bir zamanların ünlü yıldızı Audrey Hepburn’lü küpelermiş.

KIKI’s Design, kişiye özel tasarım yapan Deniz Alpay’ın büyük, dikkat çeken takıları, Müjde’nin ahşap kolyeleri de çok ilgi görüyormuş. Mağazanın en çekici yanının fiyatları olduğunu söyleyen Ulaş Şekeroğlu “Cassette’te ürünler tasarım olsa bile 45 ila 300 lira arasında. Çok yüksek fiyatlara ulaşılmaz kıyafetler, takılar, ayakkabılar satmak istemem” diyor.

Özellikle oyuncuların ilgi gösterdiği Cassette’e en sık uğrayan ünlüler arasında Özge Özpirinçci, Tülin Şahin, Pelin Karahan, Aslı Enver bulunuyor. Erkekler için de Homemade markalı tasarım ayakkabıların satıldığı Cassette’e gelecek günlerde dünyanın dört bir yanından başka tasarımcılar da katılacakmış. İyisi mi siz sık sık Cassette’e uğrayın ve yeni ne gelmiş bir göz atın! Cassette: Bağdat Caddesi 372/C Şaşkınbakkal 0216 356 00 69.

Haberin Devamı