Spor Sırbistan'a dikkat

Sırbistan'a dikkat

Paylaş
Sırbistan'a dikkat

İspanya'yı, Teodosiç'in son saniye üçlüğü ile devirip yarı finalde Türkiye'nin rakibi olan Sırbistan, genç oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor

2009 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Sırbistan, 2010 Dünya Şampiyonası’nda da kaldığı yerden devam ediyor. Son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya’yı, Teodosiç’in son saniye üçlüğü ile devirip yarı finalde Türkiye’nin rakibi olan Sırbistan, genç oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Ancak bir o kadar da yetenekli isimleri kadrosunda barındıran Sırbistan, başarının sinyallerini alt yapı şampiyonlukları ile vermişti.

Haberin Devamı

Milos Tedosic’in önderliğini yaptığı 87-88 doğumlu jenerasyon, bizim kadronun çekirdeğini oluşturan Ersan, Oğuz, Semih, Ömer ve Cenk’ten oluşan yaşıtlarını tam 4 finalde de yenmişti. Bu jenerasyon 4 kez alt yapı finali oynadı ve hepsinde Sırbistan şampiyon, Türkiye ise 2. oldu.

Teknik direktörlüğünü Sırp Dusan Ivkovic’in yaptığı Sırbistan’ın en önemli yıldızı Yunan ekibi Olympiakos’ta forma giyen Milos Teodosic. Bu oyuncu ile birlikte Rasic, Bjelica, Velickovic ve Perovic, ilk 5’in değişmez isimleri.