Pazar Postası Siren Ertan: Güzel kadın hayata 1-0 geriden başlar
Paylaş
Siren Ertan: Güzel kadın hayata 1-0 geriden başlar

Yıllar Siren Ertan’a yarıyor resmen. Gittikçe daha alımlı bir kadın oluyor. Tasarımları, giydikleri, özel hayatıyla her zaman merak uyandırıyor. İşadamı Ersin Kayalar ile evlilik hazırlığında olan modacıyla Nişantaşı’nda buluştuk

RÖPORTAJ: OYA ÇINAR

FOTOĞRAF: MUZAFFER KANTARCIOĞLU


■ Her zaman merak edilen bir kadınsınız. Sizce neden?

Hayatınız sizin sanatınızdır. Ben böyle bakıyorum. Her anını özenli yaşamaya ve yaşatmaya gayret ediyorum. Sofra kurarken de böyleyimdir, seyahat planlarken de... Vazomdaki gülleri seçmek bir yana her birinin duruşunu tek tek düzeltirim. Sanırım hayata dair duruşum, stilim ve istikrarlı oluşum nedeniyle takip ediliyorum.

■ Yaptığınız iş karşı tarafı memnun etmeye dayalı. Zor değil mi?

Evet zor! Çünkü bir hayal satıyorsunuz önce. Benim işim biraz ressamlık, biraz heykeltıraşlık, biraz psikologluk. Ama ben sabrımla ünlüyüm. İşimin bana verdiği en değerli şey, kapımdan müşteri olarak girip sonsuza dek dostum olan insanlar... Onları hiç bir kazanca değişmem.



■ Herkes sizi çok beğeniyor. Bu durum baskı yaratıyor mu?

Annem ve babam ben büyürken güzel olduğumu hiç söylemediler ve söyletmediler. Sonra da çalışmayı, üretmeyi, kendimi geliştirmeyi keşfettim. Yani biraz farklı göründüğümü anladığımda hayatımda başka öncelikler vardı. Hâlâ öyle. Ama sizden duymak güzel, çok teşekkür ederim...

■ Sizce güzel olanın hayata bir-sıfır önde başladığı doğru mu?

Hep aksini düşündüm. Bence bir-sıfır geriden başlıyor. Sadece güzel olmadığınızı göstermek için daha çok çabalamanız gerekiyor. Güzel ve zengin olunca her şey hallolurmuş, hayat toz pembeymiş sananlar da var. Ayrıca her dönem kıskançlıklar da oluyor. Bu çok ama çok hırpalayıcı.

■ Sıkı takipçileriniz için birkaç şıklık tüyosu verir misiniz?

Giyinirken kusurları örtüp güzel yanları öne çıkarmayı hedef almalarını tavsiye ederim. Bulunacağınız yere, konumunuza, yaşınıza, renklerinize ve ölçülerinize göre seçim yapmak çok önemli. Özel bir güne hazırlanırken saçınız, makyajınız, kıyafetiniz ve aksesuarlarınızdan bir, en fazla ikisinin gösterişli olmasını öneririm.

■ Her zaman çok naifsiniz. Sizi ne çileden çıkarır, merak ediyorum...

Genel olarak sakinim. Bileğime Latince ‘sabır’ yazdırdım 10 yıl önce. Olur da sabrım azalırsa bakarım diye. Herkesin bol kredisi var bende. Bitirmek ya da çoğaltmak kendi ellerinde. Ama “Yavaş atın çiftesi yaman olur” deyimi benim için söylenmiş. İşte o an gözüm hiçbir şeyi görmez, gemileri de yakarım limanı da...

■ Sizi Karaköy’de salaş bir büfede kokoreç yerken görme ihtimalimiz var mı?

Olmaz olur mu. Sokak lezzetlerini keşfetmek 45 yıllık zevkim. Yerine göre salaş yerleri de severim, çok sade de giyinirim. Ama ya medya oralarda olmuyor ya da beni öyle göstermeyi sevmiyorlar (gülüyor).

'ERSİN BENDEN DAHA ÖZENLİ GİYİNİR'


■ İşadamı Ersin Kayalar ile evlilik yolundasınız. Modacı gözüyle Ersin Bey’in giyimine müdahaleleriniz oluyor mu?

Hep fikrimi almak istese de Ersin benden daha özenli ve programlı giyinir. Ama bazen bir hediye alırım, giymek zorunda kalır (gülüyor).

■ Son dönem tüm fotoğraflarınızda yüzünüz mutlulukla ışıl ışıl parlıyor...

Mutluluk, hayatımda ve günümüz şartlarında anlık bir kavram. Bazen tatmin olmakla da karıştırılıyor. Ama son dönemdeki fotoğraflarımla ilgili böyle bir yorum var. Sanırım bunun anahtar kelimesi daha huzurlu olmam.

■ Romantizm sizin için ne ifade ediyor?

Benim için romantizm; örtüşen bir espri anlayışı ve karşındakine gerçekten ihtiyacı olanı vererek onun ruhuna iyi gelmek. Nasıl olduğu teferruat...

Haberin Devamı