Efe Teksoy 'Şirinler 3: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village)'
HABERİ PAYLAŞ

'Şirinler 3: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village)'

Haberin Devamı

Belçikalı çizer Pierre Culifford’un popüler çizgi serisi Şirinler, bir kez daha beyazperdeye uyarlandı. Bu defa yapımcılar serinin önceki bölümlerinde olduğu gibi canlı oyuncular/live action kullanmak yerine tamamen animasyon olmasını uygun gördü.Hikaye, şirinlerin kayıp bir köyü gösteren bir harita bulması ve yol boyunca başlarına gelen maceraları konu alıyor.

Sıkılmadan izlenebilecek bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Daha önce hiç şirinler izlemediyseniz endişe etmenize gerek yok. Çünkü film, karakterleri ve genel olarak şirinlerin temasını baştan anlatıyor/tanıtıyor ve çok güzel bir giriş yapıyor. Şirinlerin tek dişi/kadın karakteri ‘Şirine’nin nasıl dünyaya geldiğini açıklayarak merak edilen soruya cevap veriyor. Şirine, Gargamel adlı kötü adamın şirinleri ele geçirmek için bir plan için yaratıldığı anlatılıyor.

Burada ‘Yunan Mitolojisi’nden yararlanılmış. Şöyle ki, Yunan tanrılarının başı Zeus, Hephaistos adlı tanrıdan kil ve su kullanarak bir kadın yaratmasını ister ve kadının yaratılışı mitolojide bu şekilde anlatılır. ‘Tıpkı Şirinler 3: Kayıp Köy’ filminde olduğu gibi. Filmde de Şirine (yani ilk kadın şirin), Gargamel tarafından kilden yaratılır.


FİLMİN KONUSU

Şirinler Köyü’nde her şey normal giderken bir harita ortaya çıkar. Bu harita şirinlere benzer yaratıkların olduğu Kayıp Köy’ün yerini gösterir. Şirin baba, kayıp köy efsanesine inanmaz, ama Şirine, Sakar ve Güçlü Şirin’i yanına alarak yasak ormana doğru yola çıkar. Haritayı haber alan kötü kalpli Gargamel, ‘Kayıp Köy’ün peşine düşer. Şirinlerin, Gargamel’den önce köye ulaşması gerekir.‘Şirinler 3: Kayıp Köy’ toplamda 911 milyon dolar gişe yapan Şirinler serisinin yeni filmi. 60 milyon dolar bütçeyle çekilen animasyonun yönetmenliğini Kelly Asbury yapıyor.

Şirinler 3: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village)

ŞİRİNLER VE KOMÜNİZM TARTIŞMASI

Şirinler filminin yıllarca komünizm propagandası yaptığı söylenerek birçok ülkede yasaklandı…Peki Şirinler’de yer aldığı öne sürülen komünizm işaretleri nedir?... Hemen söyleyeyim; Şirinler’in orijinal adı ‘Smurfs’ aslında ‘Socialist Mens Under Red Father’ (Kızıl Baba’nın Yönetimi Altındaki Sosyalist Adamlar) ifadesinin baş harfleridir denir. Kızıl baba burada Şirin baba oluyor. Yani ‘Komünizm’in kurucusu Karl Marx ( şirin babanın taktığı şapkanın komünizmin rengi kırmızı olması bu iddiaları güçlendird). ‘Gözlüklü Şirin’ ise Lev Troçki adlı siyasetçi ( gözlüklü şirin, eski fikirlerle hareket ettiği için sık sık şirinler köyünden kovulur, tıpkı Lev Troçki’nin SSCB’den kovulması gibi). Aynı kıyafetleri giymeleri eşitlik ilkesini savunuyor denildi. Şirinler köyünde tek bir ibadethane (cami, kilise vs.) bulunmaz. Peki bu düşünceler/dedikodular nereden çıkıyor. Hemen söyleyeyim; Şirinler’in yaratıcısı/çizeri Pierre Culifford, Şirinler’i çizdiği dönemde Amerika ve Sovyet Rusya arasında gerginlik vardı. Bu da iki farklı kutubun oluşmasına yol açtı. Pierre Culifford, Amerika’ya mesaj vermek için çizdiği öne sürüldü. Üstüne Amerika’da da Şirinler’in yasaklanması bu iddiaları daha da güçlendirdi.

Şirinler 3: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village)

KAMERA ARKASI

-Başta Şirin baba karakterini John Goodman’ın seslendirmesi düşünülüyordu.

- Serinin önceki 2 filminde mavi olan ‘Şirin Meyveleri’ bu filmde mor renkte. 1980’lerde ‘Şirinler’ çizgi roman serisinde ise kırmızıydı.
- Serinin 2. Filmi vizyona girmeden önce Şirinler 3’ün çalışmalarına başlanmıştı.

Film, ailecek gidip eğlenerek izleyebileceğiniz bir yapım. 3 boyutlu olması bu eğlenceyi daha da arttırıyor.

Şirinler 3: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village)


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder