Gündem Şırnak Belediyesi'nde Kadınlar Günü tatili

Şırnak Belediyesi'nde Kadınlar Günü tatili

Paylaş
Şırnak Belediyesi'nde Kadınlar Günü tatili

Yeni uygulamaya göre Nevruz, 1 Mayıs ve 1 Eylül Barış Günü de tatil ilan edildi

Şırnak Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde belediye işçilerine yüzde 10 zam yapıldı. Sözleşmeyle, 8 Mart, 21 Mart, 1 Mayıs ve 1 Eylül günleri de tatil edildi.

Haberin Devamı

Şırnak Belediyesi'nde çalışan 170 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, BDP’li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ile Genel İş Sendikası Mardin-Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş arasında imzalandı. Sözleşmede, 2010 yılı için işçilerin ücretlerine yüzde 10 zam yapıldı. Ayrıca sözleşmeyle işçilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Nevruz kutlamaları, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü tatil edildi.

Genel İş Sendakikası Mardin- Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş, iyi bir sözleşme yaptıklarına inandığını belirtti. Belediye Başkanı Ramazan Uysal da, “İmkanlarımız dahilinde yapabileceğimiz en uygun sözleşmeyi yaptık. Ben de işçilerimizden fedakarlık bekliyorum. 2010 yılı inşallah barış ve kardeşlik yılı olacaktır. Halkımıza en güzel hizmeti sunmak için bütün çalışanlarımızın çok iyi çalışmalarını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ercan KALAY/ŞIRNAK, (DHA)