Türkiye (Son Dakika) Şırnak'ta kaçak kömür ocağında facia: 7 işçi hayatını kaybetti

Şırnak'ta kaçak kömür ocağında facia: 7 işçi hayatını kaybetti

Paylaş
Şırnak'ta kaçak kömür ocağında facia: 7 işçi hayatını kaybetti

Şırnak'ta, Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 3 No'lu Kömür Ocağı'nda meydana gelen göçükte 8 işçi enkaz altında kaldı

Şırnak ile Cizre arasında bulunan Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesindeki 3 No'lu açık kömür ocağında bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi.

Kaçak olarak işletildiği açıklanan madendeki göçük üzerine bölgeye UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi.

YARALI KURTARILAN 7 İŞÇİDEN 6'SI YAŞAMINI YİTİRDİ


Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin yardım ettiği kurtarma çalışmalarında, 7 işçi çıkarılarak burada hazır bekletilen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Yaralı 7 işçiden 6'sı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hastanedeki 1 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.


ANADOLU AJANSI: 6 İŞÇİNİN CENAZESİNE ULAŞILDI


Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise göçük altında kalan işçilerden 6'sı ölü olarak enkazdan çıkarıldı, hastaneye ise 2 yaralı işçi çıkarıldı.


GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİYE ULAŞILDI


Yaşanan göçükte 6 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralanmıştı. Bir işçiye de ulaşılamıyordu. Yapılan arama çalışmaları sonucunda ulaşılamayan işçinin cansız bedenine bulundu.

Göçükten çıkarılan Abdullah Kayaş’ın cansız bedeni Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Vali Mehmet Aktaş, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım arama çalışmalarının devam ettiği göçük alanına gelerek yetikililerden bilgi aldı. Bölgeye sevkedilen jandarma ekipleri de çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı.

BAKANLIK: MADEN OCAĞININ RUHSATI YOK


Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde: Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir.



Haberin Devamı