Gündem Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu

Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu

Paylaş
Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu

Şırnak'ta yürütülen operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın (36) şehit oldu

Şırnak’ın Bestler Dereler Soru Tepe mevkisinde devam eden operasyon sırasında, teröristler tarafından daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın'ın (36) yaralandı.

Yaralı asker için bölgeye istenilen helikopter ile 23. Piyade Tümen Komutanlığı'na, ardından ambulans ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Evli ve bir çocuk babası Astsubay Üstçavuş Sadık Akın'ın şehadet haberi, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Devlet Demiryolları'ndan emekli baba Ramazan Akın ile anne Sultan Akın'a askeri yetkililer ve sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Haberin ardından şehit ailesinin evine ve sokaktaki birçok apartmana Türk bayrakları asıldı. Aliağa'da görev yaptıktan sonra 2017 yılının Mayıs ayında Şırnak'a tayini çıkan Akın'ın, geçen hafta İzmir'e izne geldiği ve 5 gün önce birliğine döndüğü öğrenildi.

'ARKADAŞIM VURMASA BEN ŞEHİT OLACAKTIM'


Mahalle sakinlerinden Ali Aydın, Sadık Akın'la izne geldiğinde sohbet ettiklerini belirterek, "Kendisi böyle şeyleri anlatmayı sevmezdi. Ama biz ısrar edince daha önce yaşadığı operasyonu anlattı. Teröristlerle çatışma sırasında hedefte kalmış ancak arkadaşı teröristi vurup onun hayatını kurtarmış. 'Arkadaşım vurmasa ben şehit olacaktım' dedi. Sanki hissetmişti şehit olacağını. 5 gün önce konuştuk bunları" dedi.

Akın'la sohbetini anlatırken Aydın, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akan'ın memleketi Uşak'ın Banaz ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Konu ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, “23 Nisan 2018 tarihinde icrasına başlanılan Şehit J.Uzm.Çvş.Ufuk FESLİ operasyonunda, İlimiz Merkez İlçe Soru Tepe mevkiinde, 24 Nisan 2018 günü sabah saatlerinde (1) Jandarma personelimiz önceden tuzaklanmış EYP’nin patlaması sonucu yaralanmış Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit olan Personelimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.