Gündem Şırnak’tan kara haber: 2 şehit, 5 yaralı

Şırnak’tan kara haber: 2 şehit, 5 yaralı

Paylaş
Şırnak’tan kara haber: 2 şehit, 5 yaralı

Şırnak'ın kuzeyinde bulunan Bestler-Dereler bölgesinde hava destekli yürütülen operasyonda 5’inci güne girilirken, bu sabah çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Bunun ardından bir kez daha teröristlerle sıcak temas sağlandı; çıkan çatışmada 5 asker yaralandı. Operasyonlarda şimdiye kadar 37 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi

Şırnak’ta bulunan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde Bestler-Dereler bölgesinde yürütülen havca destekli operasyonda 5’inci güne girilirken, bugün saat 07.30 sıralarında çatışma çıktı.

PKK terör örgütü mensuplarınca açılan ilk ateş sonucu ağır yaralanan 2 uzman çavuş, helikopterle kaldırıldıkları Şırnak Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.

Bunun ardından bölgede güvenlik güçleri bir kez daha teröristlerle sıcak temas sağladı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrılarına teröristlerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada açılan ilk ateşle 5 asker yaralandı.

Yaralı askerler, olay yerinden helikopterle alınarak getirildikleri 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehitler için Şırnak’tan uğurlama töreni yapılması beklenirken, Bestler-Dereler bölgesinde 5 gündür süren operasyonlarda şimdiye kadar 6 askerin şehit olduğu, 37 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.