Gündem Şırnak ve Cizre kepenk indirdi

Şırnak ve Cizre kepenk indirdi

Paylaş
Şırnak ve Cizre kepenk indirdi

5 PKK'lı teröristin öldürülmesi üzerine Şırnak kent merkezi ve Cizre ilçesinde esnaf işyerlerini açmadı

Güneydoğu'daki olaylarda son 3 gün içerisinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 5 PKK'lı teröristin öldürülmesi üzerine Şırnak kent merkezi ve Cizre İlçesi'nde esnaf işyerlerini açmadı.

Haberin Devamı

Cizre'de karayolunu barikatlarla trafiğe kapatan göstericiler, Karayolları 95'inci Şube Şefliği binasına taşlarla saldırdı.

Siirt'in Pervari İlçesi Doğan Köyü Sarıyaprak Üs Bölgesi'ne 1 Temmuz'da PKK’lılar tarafından düzenlenen ve 1 üsteğmen, 1 asker ile 3 köy korucusunun şehit edildiği saldırıda öldürülen 12 PKK'lı terörist ile Cizre İlçesi'nde de önceki akşam polisle girdiği çatışmada Abdullah Hezer'in öldürülmesi üzerine esnaf bugün kepenk eylemi yaptı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde öldürülen PKK'lılardan 4'ünün bugün kente getirilip toprağa verileceği söylenince fırın ve eczaneler dışındaki işyerlerinin kapalı olduğu Şırnak ve Cizre’de polis sıkı güvenlik önlem aldı. Stratejik noktalarda zırhlı araçlarla Özel Harekat Timleri görevlendirildi.

Haberin Devamı

CİZRE'DE OLAY ÇIKTI

Cizre'de öğle saatlerinde toplanan çoğu çocuk yaklaşık 50 kişi İdil Karayolu'nu yaktıkları lastik ve taşlarla trafiğe kapattı. Bir grup gösterici aynı bölgede bulunan Karayoları 95'inci Şube Şefliği binasına taş atarak camlarını kırdı.

Polis göstericilere araçlardan yaptığa anonslarla dağılmaları yönünde uyarı bulunurken, ailelerine çocuklarına sahip çıkması çıkmasını istedi. Göstericilerin yaktığı lastikleri söndürmek için bölgeye giden itfaiye aracı da taşlanınca, araç döndü.

Polis, bunun üzerine göstericileri göz yaşartıcı gazla dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler polislere taşla saldırırken, kovalamaca oldu. Öldürülen PKK'lıların cenazelerinin getirileceğinin BDP’liler tarafından açıklanması üzerine Cizreliler BDP binası önünde toplanmaya başladı. İlçede alınan sıkı güvenlik önlemleri devam ederken, gergin bekleyiş başladı.

Ramazan İMRAĞ- Ercan KALAY/ŞIRNAK, (DHA)