Siyaset Şırnak ve İdil'de kepenkler kapalı
Paylaş
Şırnak ve İdil'de kepenkler kapalı

Şırnak ve İdil İlçesi'nde, BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini protesto etmek için esnaf bugün kepenk kapattı

YSK’nın, bağımsız milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğine düşürülmesine Güneydoğu’dan tepkiler devam ediyor. Şırnak merkez ve İdil İlçesi’nde esnaf bugün kepenk kapatarak tepkisini dile getirirken, Beytüşşebap İlçesi’nde ise dün gece boyunca yakılan ateşlerle YSK kararı protesto edildi.

Haberin Devamı

Bu sabah saatlerinden itibaren Şırnak merkezde, eczane ve fırınlar dışındaki esnaf kepenklerini açmadı. Sokakların da boşaldığı Şırnak’ta güvenlik güçleri de devriye yaparak, olası olaylara müdahale için hazır bekletildi.

İdil İlçesi’nde de bu sabah saatlerinden itibaren esnaf kepenk açmayarak, YSK’nın Hatip Dicle ile ilgili kararını protesto etti. Halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla fırın ve eczanelerin açık olduğu İdil’de, öğleden sonra YSK kararını protesto amaçlı bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.

BEYTÜŞŞEBAP’TA GERGİNLİK

Beytüşşebap İlçesi’nde dün akşam saatlerinde göstericiler, mahallelerde yaktıkları ateşle barikat kurarak YSK’nın Dicle için verdiği kararı protesto etti. Tatar, Eliki, Karşıyaka Mahalleleri ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde ateşler yakan göstericiler, bunları barikat haline getirerek, güvenlik güçlerinin sokaklara girmesini engelledi.

Haberin Devamı

Özel harekat timleri ve polisler, yasadışı göstericilere gaz bombalı müdahalede bulundu. Güvenlik güçleri göstericilerin barikat olarak kullandığı ateşleri su ve kumla söndürmeye çalıştı. Gösteriler, gece yarısına doğru sona erdi.