Gündem Şırnak'ta gerginlik

Şırnak'ta gerginlik

Paylaş
Şırnak'ta gerginlik

Şırnak'ta zırhlı aracın çarptığı çocuk yaşamını yitirdi. Kaza sonrası yaşanan gerginlikte polis aracı devrildi

Şırnak’ta, dün akşam polise ait zırhlı bir aracın kazayla bir çocuğa çarpıp ölümüne neden olmasından sonra, gerginlik çıktı. Kaza yerine gelen polislere taşlarla saldıran vatandaşlar olay yeri inceleme ekibine ait aracı taşlayarak devirdi. Güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik, Belediye Başkanı BDP'li Ramazan Uysal’ın çabaları ile son buldu. Kazaya neden olan zırhlı araç sürücüsü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şırnak Cumhuriyet Caddesi Halk Ceşmesi yakınlarında dün akşam Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı bir aracın çarpması sonucu 10 yaşındaki Birem Basan adlı ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi hayatını kaybetti. Kaza sonrası vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Yaklaşık 2 saat süren gerginlik sırasında güvenlik güçleri ile bir grup arasında çıkan arbedede, Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme aracı göstericiler tarafından taşlanarak devrildi. Olaylar sırasında gerginliği yatıştırmaya çalışan Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal sık sık polisler ve vatandaşlar arasında mekik dokuyarak yoğun çaba sarf etti.

Kaza sonucu yaşamını yitiren 10 yaşındaki Basan’ın cenazesinin götürüldüğü Devlet Hastanesi önünde de gerginlik çıktı. Belediye Başkanı Uysal, emniyet görevlileri ile görüşerek polislerin hastaneden uzaklaştırılmasını istedi. Cumhuriyet meydanı ile Devlet Hastanesi arasında Belediye Başkanı Uysal’ın yoğun çabası ve polisin de geri çekilmesi üzerine gerginlik sona erdi.

Haberin Devamı

Meydana gelen trafik kazasında Şırnak Atatürk İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Birem Basan’ın ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsünün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ercan KALAY/ŞIRNAK, (DHA)