Gündem Şırnak'ta kaymakama taş yağmuru

Şırnak'ta kaymakama taş yağmuru

Paylaş
Şırnak'ta kaymakama taş yağmuru

Kato Dağı'nda yapılan Kuzu Kırkma Festivali'nin dönüşünde kimlik kontrolü yapılması istenince olaylar çıktı

Şınak’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’nda bulunan Laleşi Yaylası’nda düzenlenen Kuzu Kırkma Festivali önceki gün sona erdi.

Haberin Devamı

Festivale katılan yaklaşık 3 bin kişi araçlarıyla ilçeye dönerken, güvenlik görevlileri kimlik kontrolü ve arama yapmak istedi. Buna karşı çıkanlar ile güvenlik görevlileri arasında başlayan gerginlik arbedeye dönüştü.

Festivale katılanlar tepki için yaylaya dönerken, Kaymakam Soner Karataşoğlu halkı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Karataşoğlu ve güvenlik görevlileri taşlı-sopalı saldırıya uğradı. Karataşoğlu bölgeden uzaklaştırılırken, makam aracının camları kırıldı. Karataşoğlu, “Kendini bilmez birkaç kişi, provokasyon yapmak için bize ve güvenlik güçlerine taşla saldırmaya çalıştı” dedi.

BDP’Lİ BAŞKAN: TASVİP ETMİYORUZ

Beytüşşebap Belediye Başkanı BDP’li Yusuf Temel de saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, festival sonundaki uygulamaların OHAL dönemini aratmadığını savundu.

Temel, şöyle dedi: “Kaymakam halkla konuşurken, bir anda özel harekat timleri ve binbaşı ile askerleri silahlarıyla meydana çıktı. Kaymakam gittikten sonra 2 havan topu atışı yapıldı. Bunlar festival alanının 100 metre yakınına düştü.” Festival alanında bekleyenler akşam saatlerinde ilçe merkezine indi.

Emin BAL / DHA

Haberin Devamı