Gündem Şırnak'ta okul boykotuna destek eylemi

Şırnak'ta okul boykotuna destek eylemi

Paylaş
Şırnak'ta okul boykotuna destek eylemi

Şırnak'ta bir araya gelen BDP'liler, yarından itibaren 1 hafta boyunca, 'Kürtçe eğitim' talebiyle yapılacak okul boykotuna destek amacıyla yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Balveren Beldesi Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi, saat 17.30 sıralarında BDP il binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çocuklar, grubun önünde yer aldı. Sık sık Kürtçe sloganların atıldığı yürüyüşte, ‘Ne devlet ne iktidar, demokratik özerklikle Kürtçe eğitime doğru yürüyoruz’ yazılı Kürtçe ve Türkçe pankart taşındı.

Haberin Devamı

Kürtçe yapılan basın açıklamasını BDP il örgütü yöneticilerinden İbrahim Halil Uğur yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı bir konuşmasını hatırlatan Uğur, “Başbakan Erdoğan, Almanya’da yaptığı bir konuşmasında ‘Bir dili inkar etmek o halkı katletmektir’ demişti. Bu söz yüzde yüz doğrudur. 88 yıldır Türkiye’de bir halkın dili yasaklanıyor. Bu dilde konuşanlar, şarkı söyleyenler, isteklerini dile getirenler, ya da kendi dillerinde eğitim isteyenler cezalandırılıyor. Kürtçe ana dilde eğitim talep ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra kalabalık olaysız dağıldı.