Gündem Şırnak'ta operasyon: 1 terörist ölü

Şırnak'ta operasyon: 1 terörist ölü

Paylaş
Şırnak'ta operasyon: 1 terörist ölü

Şırnak'ta önceki gün Yüzbaşı Levent Çetinkaya ile 2 askerin yaralandığı silahlı saldırıyı yapan PKK'lı gruptan 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi

Balveren Beldesi’ndeki Milli Taburu’ndan önceki akşam Şırnak’a giden askeri minibüse Balveren ile Geçitboyu köyleri arasında silahlı saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler, Yüzbaşı Levent Çetinkaya ağır, 2 erbaşı da hafif yaraladıktan sonra kaçtı. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda, bölgedeki PKK’lılar özel eğitimli komandolar tarafından çembere alınırken, Kobra tipi helikopterler teröristlere bomba yağdırdı. Teröristlerle bu sabah saatlerinde sıcak temas sağlandı ve çıkan çatışmada 1 terörist öldü, 1 terörist de teçhizatıyla birlikte yaralı ele geçti.

Şırnak Valiliği, yaralı ele geçirilen teröristen askeri helikopterle operasyon bölgesinden alınarak hastaneye götürülüp tedavi altına alındığını açıkladı. Valilik açıklamasında, “Bölgede başlatılan operasyon ve ısrarlı takip sonrasında 16 Nisan 2010 günü sabaha karşı, araca saldırı yapılan bölgeye 5 kilometre mesafedeki arazi kesiminde çıkan çatışma sonucunda 1 terörist ölü, 1 terörist ağır yaralı olarak silah ve teçhizatıyla birlikte ele geçirilmiştir. Yaralı terörist tedavisi için helikopter ile Şırnak Askeri Hastanesi’ne tahliye edilmiş, ilk müdahaleyi müteakip Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır” denildi.

Ercan KALAY/ŞIRNAK, (DHA)

Haberin Devamı