Gündem Şırnak'tan acı haber: Uzman çavuş şehit oldu

Şırnak'tan acı haber: Uzman çavuş şehit oldu

Paylaş
Şırnak'tan acı haber: Uzman çavuş şehit oldu

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken, öğle saatlerinde PKK'lıların açtığı keskin nişancı ateşi ile bir uzman çavuş yaralandı. Hastaneye kaldırılan uzman çavuş şehit oldu

Şırnak'ın 16 Şubat gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyonlar aralıksız devam ederken, Turgut Özal Mahallesi'nde güvenlik güçlerine, bugün saat 13.30 sıralarında PKK'lı keskin nişancılar ateş açtı. Açılan ilk ateşle bir uzman çavuş ağır yaralandı. Henüz kimliği açıklanmayan yaralı uzman çavuş, zırhlı ambulansla getirildiği İdil Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 1 askerin yaralanarak sevk edildiği hastanede şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "06 Mart 2016 Pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15.00’de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"

Haberin Devamı

HDP İLÇE BİNASI YIKILDI

İlçenin Atakent Mahallesi Alanya Caddesi üzerinde de operasyonlar sırasında ikinci katında HDP ilçe teşkilatının bulunduğu binanın yıkıldığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, twitter hesabından, yıkık binaya ait fotoğrafını paylaştı.

Operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de uzman ekipler, sokak ve evlerde tuzaklanmış patlayıcı araması yaparken, Turgut Özal Mahallesi'nde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

DHA