Siyaset Sırrı Süreyya Önder: İktidar erozyona uğrayacak
Paylaş
Sırrı Süreyya Önder: İktidar erozyona uğrayacak

Sırrı Süreyya Önder: İktidar erozyona uğrayacak

İstanbul 2’nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder memleketi Adıyaman’ı ziyaret edip, kendisi gibi BDP’nin desteği ile seçimlere katılan bağımsız aday Veli Büyükşahin’e destek verdi. Esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek Büyükşahin’e destek isteyen Önder, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin erozyona uğrayacağını belirterek, "30’un üzerinde bağımsız adayın seçileceğine inanıyorum. Bu sonuç iktidar tarafından Kürt halkının ulusal kimlik ve statü talebine yönelik irade beyanı olarak okunmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

BDP’nin desteği ile seçimlere İstanbul’da bağımsız olarak katılan Sırrı Süreyya Önder, memleketi Adıyaman’a geldi. Kendisi gibi seçimlere BDP desteği ile katılan Veli Büyükşahin’e destek veren Önder, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti ve vatandaşlardan bağımsız adaylara oy vermelerini istedi.

Uçak fobisi nedeniyle yolculuğunu karayolu ile yapan Sırrı Süreyya Önder, hem yolculuğunda hem de geldiği memleketi Adıyaman’da halkın bağımsız adaylara büyük ilgi gösterdiğini gördüğünü söyleyerek, bu durumun seçimler öncesi kendilerini umutlandırdığını ifade etti. Seçim sonuçlarının AK Parti açısından başarısız olacağını iddia eden Önder, şunları kaydetti:

"Yeni seçim, barış ve ortaklaşma iradesinin anayasal teminat altına alınması, kimsenin ferasetine ve kefaletine bırakılmayacağı bir Meclis oluşturma iradesi olacaktır. Biz bu Meclis’in emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana olan güçlerin ağırlıklı olarak temsil edilmesi için uğraşıyoruz. 13 Haziran’da nasıl bir Meclis tablosu oluşur bilemiyorum ve işin o kısmı ile çok ilgili değilim ama iktidarın önemli bir erozyona uğrayacağını bugünden söyleyebiliriz. 30’un üzerinde bağımsız adayın Meclis’e gireceğine inanıyorum. Bu sonuç, iktidar tarafından başta Kürtlerin kendi demokratik ulusal kimliklerine ve statü taleplerine dönük kuvvetli bir irade beyanı olarak okunmalıdır. Bunu böyle okumayan herkes barışa değil, savaşa hizmet eder."

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ- Fadıl BİNZET/ADIYAMAN, (DHA)