Gündem Şişli referandumuna izin yok!

Şişli referandumuna izin yok!

Paylaş
Şişli referandumuna izin yok!

Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Güver mahallelerinin Sarıyer'e bağlanmasına ilişkin referanduma kaymakamlık freni

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Belediye Kanunu kapsamında Maslak, Huzur ve Ayazağa mahallelerinin Şişli’den alınarak Sarıyer’e bağlanmasının ardından Şişli Belediyesi, bu üç mahallede "eğilim yoklaması" yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Yeni Belediyeler Yasası’yla Şişli’den Sarıyer’e bağlanan Ayazağa, Güven ve Maslak mahallelerinde Şişli Belediyesi tarafından bugün yapılacağı duyurulan sembolik referanduma kaymakamlık izin vermedi.

Sandıkların konulacağı okullar açılmazken, sabah erken saatlerde oy vermek için evlerinden çıkan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Şişli Belediyesi tarafından Ayazağa’ya ’Demokrasi Çadırı’ kuruldu.

Oy verme işlemi bu çadırlarda yapılacakken, sabah erken saatlerde mahalleye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, vatandaşın oy kullanmasına emniyetin izin vermediğini açıkladı.

'EMNİYET İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORUM'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye Kanunu ile Şişli’den alınarak Sarıyer’e bağlanan 3 mahallede yapılması kararlaştırılan "eğilim yoklaması"na izin verilmediğini belirterek, "Gece yarısı referandum iptal edilmiştir. Emniyet mensupları ile karşı karşıya gelmek istemiyorum" dedi.


Haberin Devamı

Sarıgül, demokrasilerde gücün halkta olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Gece yarısı yapılan tebligatla ne yazık ki halkın gücü engellenmiştir. Çok önemli bir demokrasi ayıbıyla karşı karşıyayız. Madem almış olduğunuz şu karar doğru, neden yurttaşlarımıza sorulmasına karşı çıkıyorsunuz. O zaman neden sandığı engelliyorsunuz. Gece yarısı referandum iptal edilmiştir. Emniyet mensupları ile karşı karşıya gelmek istemiyorum. Emniyet mensuplarıyla vatandaşları karşı karşıya getirmek istemiyorum."

Kalabalığın ve tepkinin artması üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül çadıra geçip beklemeye başladı. Referandumun yapılamamasına tepki gösteren bir grup vatandaş, oy sandıklarını alıp yolun ortasına koyup, tepki göstermeye başladı. Ayazağa tepkilerini sürdüren yaklaşık 300 kişilik grup yolu trafiğe kapattı.

DHA