Gündem Şişli'yi kokutan eylem! Sokaklar çöple doldu

Şişli'yi kokutan eylem! Sokaklar çöple doldu

Paylaş
Şişli'yi kokutan eylem! Sokaklar çöple doldu

İstanbul’da yıllar sonra bir işçi eyleminde çöp toplamama yöntemine başvuruldu. Yaz sıcağında vatandaşlar kötü kokular ve çöp yığınlarıyla karşı karşıya kaldı

Şişli Belediyesi’ne ait Kent-Yol şirketinin personel alımı ihalesine sokulmadığını iddia eden Kent-Yol işçileri iş bıraktı. Şişli Belediyesi’nin Feriköy’de bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki çöp araçlarının çıkışına izin vermedi. Belediye önünde toplanan işçiler yarına kadar bir anlaşma sağlanmazsa sabah İstanbul’dan Ankara’ya doğru 25 gün sürecek bir yürüyüşe başlayacaklarını duyurdu.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ: HİÇ KİMSENİN HAK KAYBI OLMAYACAK

Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Özer, Şişli Belediyesi’nin Türkiye'de işçilere en yüksek ücreti ödeyen belediye olduğunu söyleyerek “Çalışanların hak kayıpları ve iş güvenceleri konusunda asla geri dönüş olmayacak. Bu bir açık ihaledir. Bizim şirketimiz Kent-Yol mali yetersizliklerden dolayı ihaleye giremedi. Sokmamamız gibi bir durum söz konusu değil. Bu durumu işçi arkadaşlarımıza, sendika yöneticilerimize anlattık. Birkaç kez toplantı yaptık. Ancak onlar her koşulda Kent-Yol’un ihaleye girmesini öne sürdü. Bu yasal olarak ve mali olarak mümkün değildi. Sayın Hayri İnönü çalışanlarımıza şu mesajı iletmemizi söyledi: Kesinlikle hiç kimsenin maaşında 1 kuruş eksilme olmayacak. Herhangi bir işçi işten çıkarılmayacak. Hiç kimsenin hak kaybı olmayacak" dedi.

ÇÖP KAMYONLARI ENGELLENİYOR

İşçilerin çöp araçlarının çalışmasını engellediği yönündeki iddialar üzerine ise Halil Özer, “Şu anda yasal bir kayıp olmamasına rağmen çöp kamyonlarının çöp toplamaya çıkması engelleniyor. Bu tamamen yasal olmayan bir şeydir. Bunun sürmesi halinde başkanlığımız gerekli önlemleri alacaktır. Ancak bunun haricinde iş barışını bozacak herhangi bir girişimimiz olmayacak" dedi.

OLAN VATANDAŞA OLDU

Şişli sokaklarında oluşan çöp dağlarını temizlemek ise vatandaşa düştü. Çok sayıda esnaf kapısının önünü temizleyerek çöplerini topladı. Mahalle aralarında da yaz sıcağında kötü kokuların oluşmasına neden olan çöp yığınları oluştu.

Ezgi ÇAPA/DHA