Magazin 'Şişman olduğum için iş bulamadım'

'Şişman olduğum için iş bulamadım'

Paylaş
'Şişman olduğum için iş bulamadım'

26 yaşındaki yönetmen Gülten Taranç 'Yağmurlarda Yıkansam' filmi ile '53. Antalya Film Festivali'nde 'Rengahenk Seçkisi İzleyici Ödülü'nü kazandı. Uluslararası festivallerden de ödülle dönen Gülten Taranç 'Şişman olduğum için iş bulamadım. Filmime de destek alamadım. Bu filmi banka kredisi ile çektim' dedi

Üniversiteyi İzmir’de tamamlayan Taranç, iş bulmak için geldiği İstanbul’da asistan olarak sektörde uzun süre iş aradı. Ancak şişman olması nedeniyle hareket kabiliyetinin daha az olacağı gerekçesiyle Taranç’a iş verilmedi.

Kendi imkanları doğrultusunda film çekmeye karar veren genç yönetmenin biriktirdiği parayla aldığı teknik ekipmanlar, evine giren bir hırsız tarafından çalındı. Bunun üzerine filmini hayata geçirmek için banka kredisi çeken Taranç, ‘Yağmurlarda Yıkansam’ı 18 günde çekti.

'İNSANA DA SANATA DA BİÇİMSEL YAKLAŞILIYOR'

İçeriği sağlam bir film oluşturduğunu söyleyen genç yönetmen, “Türkiye’de insana biçimsel yaklaştıkları gibi sanat eserlerine de öyle yaklaşılıyor. Bugüne kadar krediyi nasıl ödeyeceğim kaygısı taşıyordum ama bu ödülü almak her şeye değdi. Seyirci filmimi anladı, bu benim için en büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

KADIN CİNAYETLERİNİN 'ÖTEKİ' MAĞDURLARI

Çekimleri İzmir’de gerçekleştirilen film, kadına şiddeti konu alıyor. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikayesi, cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikayesi üzerinden anlatılıyor. Hikayede 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı, çaresizliği ve özlemleri izleyiciyle buluşuyor.

DHA


Haberin Devamı